Södertäljeklippor

Du får vara med nästa gång!!

Det är kanon kul att vara med på denna härliga bouldertävling. Alla e med, proffs som den glade amatören. Alla hjälper och tipsar varandra. Nu hörde jag att det var fullt på lördag.. men men. Åker dit än då, kanske Stefan e schyst.

Nu ska jag fortsätta min jägarexamen, på åter seende.
Bye the way.... Ser du någon lirare med en grå jacka med vårat emblem på armen nere i centrum, så är det bara jag!!! Rock on!!
 
Henrik & Markus !

Markus ! Tyvärr får du inte ta in andra människor till väggen än din sambo och hemmavarande barn .. och det kanske Henrik inte är.
Lederna ska självklart byggas om, det kommer att ske inom kort. Lycka till med den vita leden !

Henrik ! Kelly har byggt den fina väggen i erematerial och den är 5 x 9 meter med fem topprep. Titta får du göra men som sagt, väggen är en förmån för de som jobbar på AZ. Och det finns gott om lediga platser !

TB kommer bli kul, jag ställer upp som glad amatör och hoppas att poängantalet kommer att stiga år från år. Kör HÅRT Henrik !

// Linda
 
Fasen Henrik

Tyvärr vill jag inte ingå partnerskap, så det sket sig visst. Vi får klättra ute istället, när våren väl behagar komma tillbaks med sin sköna värme.

Vita leden tickad med bravur.
 
Grottberget

Vart ligger förresten Grottberget?
Den klippan lär ju å andra sidan vara avstängd. Men man kan ju alltid åka dit och njuta av att bara se.
 
AstraZenecas klättervägg i Södertälje

Marcus och övriga intresserade!

Några kommentarer.

Väggen är omsorgsfullt vald i storlek, form, ytstruktur, färg, kostnad... Vi som drivit frågan i högre instanser (och kämpat för detta under två och ett halvt år...) har fått ta hänsyn till mycket mer än klättrarnas intressen för att vi överhuvudtaget skulle ha skuggan av en chans att få en vägg. Dock var ett av de starkaste klättertekniska kraven att så stor del som möjligt av väggen skulle bestå av strukturplattor (och hur fixar du "vita leden" utan att använda strukturen, Marcus...).

Som tidigare sagts var det ett krav att den skulle göra bra PR för företaget. Vi har heller inte kunnat snickra ihop en halvdan plywood vägg av säkerhetsskäl, den måste uppfylla internationella normer. Det måste vara ett bygge som någon kan supporta med underhåll och reservdelar i framtiden. Byggtiden, då lokalen var avstängd för övriga aktiviteter, skulle också hållas kort. Vidare kunde vi inte i detta skede ha byggt en så mycket större vägg av utrymmesskäl (men vi driver gärna på om utbyggnad framöver!). Viktigast av allt är att väggen blev väldigt bra, och att den verkligen används.

Det var med en viss kluvenhet jag beslutade mig för att kommentera det här ämnet i detta forum, men jag vet att många är ganska nyfikna på klätteraktiviteterna på det där läkemedelsföretaget i Södertälje... För er oinvigda, icke AZ-anställda kan jag berätta att vi har en klättersektion på företaget, med runt 130 medlemmar. Vi har alltså numera också en nybyggd inomhusvägg, för vilken vi utfärdat ett 70-tal behörigheter under de första två månaderna väggen funnits. För våra anställda ordnar vi prova-på klättringar, klätterresor och har bildvisningar. Vi klättrar allmänt mycket häromkring.

Nog om detta. Några tips på klättring runtikring Tälje förutom ställen andra redan nämnt har jag också:

Ytterjärna, ett mindre berg ligger nära vägen ett par hundra m N om infarten till Kulturhuset och antroposofernas område. Ett par korta, fina linjer varav en bultad, klurig och gymnastisk väggtur. Värt ett besök!

Uringe, sportklätterklippa. V 225 mot Nynäshamn, förbi Vårsta, tag av vänster i Rosenhill. Kör nästan 3 km, passera avtaget mot Tungelsta, en knapp km längre fram ligger berget på vä sida. Info om klippan finns på nätet nånstans.

Isklättring, på östra sidan kanalen i Södertälje bildas hyfsade mindre isformationer. Kanalslänten kan också rekommenderas i fruset tillstånd, man får låtsas att den är vertikal...


Hälsningar
Jocke.
 
Viksberg

Mitt bästa fynd här i trakten är klippan vid Viksberg. Ligger vid golfbanan. Ganska brokig klippa, ~18 m som högst, många överhäng och ett och annat tak. Hör och häpna: inte en borrbult, minimalt med mossa att rensa. Ändå tror jag det var länge sedan någon klättrade där senast. Ett par boulders finns uppe på en av kullarna till höger om själva klippan, ligger inne i skogen och kan vara lite svårare att hitta.
 
Intressant

Den vill vi se!
Vi kan väl fara dit nån gång efter jobbet.
Även om det är obra förutsättningar för friklättring nu av väderskäl, kan det vara kul att kolla in klippan.
Kan det möjligen bildas is där...?
Då har vi isklättringen som vi snackade om bokad.

/Jocke.
 
Jag hakar !

Om ni åker till Viksberg måste jag få halta med er pojkar ! Det låter som ett intressant projekt för nästa säsong och vi kan säkert få ihop människor som sopar ! KUL !

/ Linda
 
Exakt var ligger klipporna

Kan det möjligen vara så att du är på det humöret att du kan tala om var dessa klippor ligger.

Jag vill dock varna för att risken är överhängande att klippan blir nersölad med mängder av borrbult.

http://www.plonk.nu
 
klätterklubb s-tälje

Eftersom det verkar vara många intresserade av klättring i och runt Södertälje undrar jag om det inte finns något intresse för att starta en klätterklubb. alla i stan arbetar ju trots allt inte på AZ. Det kunde vara en inkörsport till att få upp en inomhusvägg för allmänheten också. med tanke på hur uppbokad bollhallens bowling är av skolor och det är en av få idrottsaktivitetert för skolorna utanför den ordinarie idrottsundervisningen så skulle nog en vägg gå att dra runt! om det finns nån eller några intresserade så hör av er till mig
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.