Sned aluram vid bakhjulet, inget växelöra, vad göra?

Min vardagscykel (noname citybike) havererade med växelförare i bakhjulet. Anledningen visade sig vare sned ram vid växelfästet. Cykelreparatören menade att det inte var någon idé att göra något då det var aluram. Ramen har blivit intryckt ca 1-2mm. Cykeln är ca 4år gammal. Känns helt fel att bara slänga den. Hjulet går att räta upp. Kan man byta till navväxel månntro?


Inlägget skrivet med mobil
 
Prova en annan cykelreparatör, finns mer eller mindre kunniga enligt min erfarenhet. Precis cyklat genom Sverige stannat till vid en del, vissa är odugliga.
 
Al ramar är inte som stålramar lättriktade. Men genom att mäta ramen med snöre på utsidan kan du se åt vilka håll den skall riktas. Se till att det som är rakt förblir det innan du riktar. Har inte hittat många kunniga cykelverkstäder de senaste 10-15 åren.
Kunskap förefaller vara i avtagande.
Vet dock två i Skåne men då det inte framkommer var du och din cykel är så...
Ett nytt växelöra kan givetvis svetsas fast på bakgaffeländen.
Är bakhjulsramen som meken uttryckte det intryckt bakifrån måste den bytas ut. Skaffa donationsmatriel från en hoj som krockats framifrån? Alumium svetsare finns det om du letar runt lite. Metallrent måste det vara.
go tur
 
Tack för tipsen!
Cykeln är i Stockholm. Ramen har fått sig en kyss från sidan. Antagligen fall på parkering. Det är så att säga det fasta växelörat som är intryckt. Cykeln har inget större värde, men ändå rätt funkis som stadshoj. Större reparationer som svetsning och ny beggad ram är nog inte att tänka på.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.