Smörgåspålägg - sesampasta

För er som har tröttnat på mjukost och annat kan jag tipsa om en enkel pasta att göra själv.

Sesampasta
2/3 Oskaladesesamfrön
1/3 Solrosfrön
Olja
Honung
Salt

Skölj och rosta fröna i ugn 180-190 grader i c:a 10 minuter. Tänk på att solrosföna lättare bränner så lägg in dem när halva tiden har gått.
Mixa fröna tills sesamoljan börjar komma fram.
Tillsätt olja tills du får en jämn konsistens
Smaksätt med salt och honung.
 
I normal tysk sk "Bioladen", dvs butik som säljer biologisk mat, finns normalt sett ett stort urval av liknande pastor. Synd bara att det smakar j-la illa... :)

/Håkan
 
Vill man inte ha så mycket godis av det så kan man blanda sesampastan med mixade kikäror (krydda med vitlök och citron) så får man humus. Passar bra på bröd.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips