Sena under hälen?

Jag har sen en tid tillbaka haft problem med att det under höger häl gör ont ibland. Känns som om det är en sena där som stramar då jag tex ska stretcha vadmuskeln. Gissar att jag överansträngt hälen på något sätt.

Någon som vet vad det är för "sena" och om det finns något sätt att bli av med problemet?
 
Du har nog åkt på det som kallas hälsporre, eller Plantar Fascitis eller något sånt heter det. Det finns massor på forumet om det. Det är mycket riktigt alldeles framför hälen det sitter - fästet för senan som går under foten till hälen.

Har själv haft det, det är inget som försvinner snabbt. Men du bör gå till en idrottsläkare eller något och kolla det tycker jag. Du kan ju ha inflammation som måste läka innan du kan träna. Jag kunde inte gå mer än några hundra meter utan att få ont. Jag tycker att du absolut inte ska träna eller gå långt innan du kollat upp det, det kan ta flera månader att läka om du låter det gå för långt.

Nu kör jag med gjutna inlägg i stort sett alltid, plus att jag har mer pronationsstöd vilket behövdes för min del. Inläggen avlastar alldeles framför hälen, plus att de jämnar ut belastningen mer över hela foten.

Jag gick till Idrottskliniken i Solna, det funkade bra för mig.
/Daniel
[Ändrat av Danne W 2005-04-29 kl 16:39]
 
Ang. ditt hälproblem !

Precis som föregående talare så bör du kontakta en fot ortoped eller liknande och få ett par fotbäddar gjorda,
jag har nyss postat ett inlägg där mina fotproblem började just med hälsporre så ta det som ett worst case senario.

En till sak som jag ej fick bra hjälp med var att rehabilitera foten efter att inflammationen har lagt sig, se till att få tips om bra övningar att bygga upp fotvalsstyrkan igen när det väl har läkt ut.

Lycka till !
 
Tack för svaren

Har idag varit iväg till en affär som är specialiserade på löpning och köpt inlägg. Får testa det och hoppas att det löser mitt problem. Annars blir det väl läkaren nästa...

Någon som föresten vet om fotmassage kan hjälpa? Eller kan det kanske tom förvärra problemet?
 
Som jag skrivit i andra trådar så är misstänkt hälsporre (plantarfasciit) definitivt ett problem som man ska vända sig till idrottsläkare med. Inlägg är en del av behandlingen, men kan måsta kompletteras med vissa stretch- och muskelövningar (ofta excentrisk vadträning). För att kunna behandla rätt måste du ha en korrekt diagnos av problemet, vilket du bäst får hos en idrottsmedicinare. Där finns även kunskapen om behandling, samt vilka aktiviteter du bör utföra respektive undvika. Tricket med att gå till idrottsläkare nu är att du har bättre chans att "mota Olle i grind".
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.