Rogen

Om man hyr kanot vid stf rogenstugan, hur är färdvägen in till småsjöarna då?
Såg att man enligt kartan kan ta sig på å in i stor tandsjön exempelvis. Är det möjligt? Finns säkert någon som kan tipsa på 2-3 d tur m kanot?
 
Området är väldigt stenigt, så kanotvagn funkar ej. Varje landtrp med Canadensare blir alltså jobbig, föreslår packraft istället. Annars kan man ju hitta på en egen lagom tur. Sjön Rogen kan snabbt bli farlig att paddla om det blåser upp. Det finns en hel del filmer på youtube...
 
Hejsan. Har paddlat med familjen i Rogen vid ett par tillfällen och det är ett fantastiskt paddligsområde.

Vi har vid samtliga tillfällen startat i Kärringsjön, där det också går att hyra kanot, och primärt paddlat i småsjöarna precis norr om Rogensjön.

Visst blir det många lyft, men personligen tycker jag mest att det gör turen mer intressant. Framför allt med barn som inte vill sitta i kanot timme ut och timme in. Och lyften är i de flesta fall mycket korta och inga som helst problem att klara med kanot.

En trevlig egenskap med småsjöarna är att man lätt kan lägga upp en rundtur så man till stora delar slipper paddla fram och tillbaka samma väg. Sist vi var där paddlade vi på sydsidan in (Hån, Krattelsjön, och så vidare) och sen norra stråket på tillbakavägen.

Lycka till!!

Stefan
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.