Rökning av fisk

Här kommer min rökta jul-lax.
Den är kallrökt på ene/ris.
Saltat i 9tim med grovsalt. Sedan spolade jag bort saltet.

fick sedan hänga på tork i 24 tim innan den kom in i röken. Rök tiden var 8 tim. ( pga storleken)
Det blev ett meeeget bra resultat.
 

Bilagor

  • 283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    2.9 MB · Visningar: 222
Jag har inte mer lax i frysen nu!!
Hadde en misslyckad rökning för ett par vek sedan.
Då blev laxen varmrøkt. Vill inte skriva om var den laxen blev av! 10 st 4-9 kg
 

Aktuellt

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips