Roadkill - grävling

Antar att det är eventuella trikiner du tänker på? Det som är viktigt är väl att man får upp köttet i över ca 80 grader under en 20 minuter, så grillning borde väl funka. Dock är det ju säkrare att koka det eftersom man då garanterat är uppe i 100 grader.

Själv hade jag nog vågat grilla det, men grillat väl...
 
Helt apropå kom jag att tänka på det där testet av engångsgrillar som gjordes i sommar:

Kött kan innehålla farliga bakterier som dör först vid 70 grader.

- 64 grader låter väldigt lågt. Jag skulle undvika att grilla hamburgare och kyckling med ben på en sådan grill. Korv, som redan är värmebehandlad, är däremot ingen fara. Den kan man äta rå, säger Mats Lindblad, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/stort-test-av-engangsgrillar-1.899379

Livsmedelsverket uttalade sig dock inte om grävlingar...
 
Eller så skickar man in trikinprov precis på samma sätt som med vildsvin och björn så är man på säkra sidan :)

Mvh // Johannes
 
inte bara trikiner...

Om man nu skulle ge sig på att äta trafikdödat vilt eller andra orsaker kadaver så är nog kokning att rekommendera. Länge. Man har ju även andra allvarliga bakterierer, som campylobacter, att ta hänsyn till.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Flå och stycka i små delar. Koka länge och väl. Trä sedan dom små bitarna på spett, pensla med olja och rulla i grillkrydda. Grilla över lägerelden. Grävlingkebab, inte så dumt som det låter!!
 
Jag snubblade över det här klippet med en engelsman som verkar leva på roadkill han hittar och får av andra. Ganska fascinerande, men själv skulle jag inte våga äta gamla grävlingar som legat vid vägkanten en månad.
 
Jag är lycklig ägare till kokboken "Den norrländska husmoderns kokbok" från 1937.
Enligt det receptet börjar man med att lägga grävlingen i mjölk i två dygn (för att dra ut tran-smaken)
Vill någon prova hela receptet säg till!😜
Bara det kommer en rapport om hur det smakar!😀
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips