Reval Extrem Typ R vill veta allt

Re: Xtremen

Sven Abrahamsson; sa:
Jag med min ringa styrka och kondis, paddlar fortare i en Reval Extreme än i min Viper.
Fast där tramsar du ju. Kring detta med "ringa". Du är STARK, Sven. Min enkla ståndpunkt är att det är skillnad på snabb som i teoretisk toppfart - och snabb som i lättdriven i ett valt hastighetsspann. (Du vet ju att jag redan har kajaker för att "flytta termos" & sprida gelcoat.)

Och i det sammanhanget spelar det helt enkelt en jävla roll hur stark&duktig man är. Och vad man har för ambition.

Min ambition är inte att runda någonting på kortaste möjliga tid. Min ambition är att motionspaddla i "joggingtempo" i två timmar för att jag väldigt mycket gillar den känslan av flyt/flow. Att pressa sig till maxpuls är inte min grej.

Skälet till att jag driver denna linje är att jag helt enkelt tror att det är en del glada motionärer som inte har nytta av den "Extrema" skrovlängden - det blir bara jobbigare och sämre (tuffast på land, korkat till sjöss). ;-)

Men jag skulle ju hålla klaffen till jag provat. :) Sven, får jag ta en kort tur om jag är försiktig?

Sen vill jag väl lägga en del brasklapp för beteendet i vågor...
 
Re: Re: Xtremen

olle11; sa:
Skälet till att jag driver denna linje är att jag helt enkelt tror att det är en del glada motionärer som inte har nytta av den "Extrema" skrovlängden - det blir bara jobbigare och sämre (tuffast på land, korkat till sjöss). ;-)

Håller nog inte med att det blir jobbigare och sämre. Jag är nog en glad motionär som också tycker det är skönt med några timmars paddling i lite högre tempo. Har själv både motionskajak och ett par långfärdskajaker, men förra sommaren lånade jag en Castor under några veckor och trivdes väldigt bra. Den är ju också "toklång" med sina 605 cm, men det var lätt att hålla en högre fart utan någon större ansträngning (klarade en snittfart på 9 km/tim på SKM, det skulle jag aldrig ha gjort med en vanlig havskajak).

På land är den lite krånglig att bära runt på, men med årets version i kolfiber så blir den avsevärt lättare än en normal havskajak (18 kg utlovat). Kanske är Extremen "vassare" för tävlingsbruk, men den kostar ju ungefär dubbelt så mycket (jmf Castor i glasfiber)!
 
Re: Re: Re: Xtremen

PS-VKF; sa:
Den är ju också "toklång" med sina 605 cm, men det var lätt att hålla en högre fart utan någon större ansträngning (klarade en snittfart på 9 km/tim på SKM, det skulle jag aldrig ha gjort med en vanlig havskajak).
Jag jämför INTE med en havskajak! Utan med en havsanpassd motionskajak, kallad turkajak i Danmark och spartkajak här och där i Sverige.

520cm vattenlinjelängd, totalbredd på nånsatns mellan 50 och 55cm (vattenlinjebredd beroende på rankhet), finns med skott ibland och har ofta möjlighet till bra sitsar (läs höga) och ett smalt förskepp som tillåter bra paddelisättning.

Det är det som passar min paddelstil för motion. Inte mer våt yta än nödvändigt, och vattenlinjelängden är nog inte för kort för mig på ett tag. Tror jag.

Nelo Razor/Viper, Escape, Coastrunner, Elio har någon, Plastex Marathon, Zedtech TT, Polledo Initiation...

För mig, som har provat dessa, är det mycket mer lättpaddlat (i mitt hastighetsspann) än en båt som är dryga 6m eller en vanlig sketen havskajak (som har en helt annan publik/uppgift).

Nu är jag still! ;-)
 
Det var ju snällt Patric, att du eliminerat behoven av svar på dina frågor genom att skriva svaren själv. Du har ju redan bestämt att en kajak skall vara 5.20m, och allt längre än det "blir bara jobbigare och sämre (tuffast på land, korkat till sjöss)". Dessutom har du också konstaterat att 5.20m, som du provat, är mer lättpaddlat än 6.15m, som du inte har provat.

Jag och några fler har skaffat Extreme eller Castor, och verkar trivas med det. Sven har testa båda varianterna, jämför med en Viper, och har en annan åsikt än din.

Dags att lämna cyberpaddlingen, Patric. Testa gärna en Extreme -R i vattnet. Du kan ju då också känna efter om sitsen är tillräckligt racig, och jämföra med Nelos m.m. Enligt uppgifr från Reval funkar även "havskajaksitsen" från deras kommande Commander. Till Castor går det redan idag att beställa med olika sitsar.

Vore trevligt att höra om din erfarenheter!
[Ändrat av Kjell Lundgren 2006-05-23 kl 13:07]
 
Kjell Lundgren; sa:
Sven har testa båda varianterna, jämför med en Viper, och har en annan åsikt än din.
Du har rätt. Men jag tror inte att du missade min poäng med att det hela beror på "motorn"...
Dags att lämna cyberpaddlingen, Patric.
Ska bli! Ajaj, kapten.
Vore trevligt att höra om din erfarenheter!
Självklart, jag får nog lov att prova av Sven, men jag kan ju upprepa att jag har provat en Castor (605cm) som jag väldigt mycket gillade om man tittar på ergonomin (säte, paddelisättning, etc). Men den var för tungdriven för en klenis som mig. (Och det är ju min tes.) Det kan vara så att Revalen trots 615 är lika lättdriven som de 520-båtar jag har provat. Då vore det ju himla kul.

Annars är det ju kul att du är så mycket starkare än mig. För dig! :)

Over and out.
Patric

ps. Tänk om du vore ännu snabbare i en kortare kajak Kjell :) Kanske inte 520, men 570??
 
olle11; sa:
Du har rätt. Men jag tror inte att du missade min poäng med att det hela beror på "motorn"...
Du kanske underskattar dig själv ...
Annars är det ju kul att du är så mycket starkare än mig. För dig! :)
Nja, stack faktiskt ut på en paddling i morse (vindstilla, fågelkvitter, innan regnet: Skönt för själen!). Men, min kropp har aldrig riktigt varit inställd på tidig motion, så jag kände mig inte så stark .... Om jag skaffat Extremen som kompensation för annat tänker jag inte svara på :)

Tänk om du vore ännu snabbare i en kortare kajak Kjell :) Kanske inte 520, men 570??
En anledning, kanske den viktigaste till mitt val, är att jag har begränsad erfarenhet av ranka kajaker, och känner mig rätt långt ifrån att klara av dessa. Min vikt är närmare 100 än 90, och många 520 kajaker i motionskategorin blir väldigt ranka med den belastningen.
Dessutom är min kajakkvot uppfylld för denna säsong. Kommer att köra lite VKV101 (eftersom jag har möjlighet att låna i klubben) när det blir varmare i vattnet. Det finns även modernare tävlingslådor (läs smalare) att pröva, men ambitionen och tiden räcker inte till för att bemästra dessa.

Ser fram emot dina synpunkter på Extremen. Själv gillar jag den bättre för varje gång jag paddlar (fjärde turen idag).
 
Anders, Erik, Sven och Gunnar är glada gossar som minsann inte tvekar på en lång kajak (jag har varit i kontakt med dem via mail, telefon, etc). Dessa snubbar har dessutom både paddlat korta och långa kajaker - de är helnöjda med långa! Detta vill jag verkligen ha sagt. I synnerhet för att jag kanske har fått diskussionen att kantra kring en viss fråga (vattenlinjelängd: som i sig naturligtvis är en förenkling av teoretisk skrovfart versus "friktion").

Huruvida jag matchar deras prestation är en annan femma... Jag har nu fått lov att prova Reval Extreme Type R, återkommer strax med ett konstaterande; om jag är "klen" (*) eller inte?! ;-)

I tillägg: Jag har hört, från folk som verkligen (!) begriper sig på plastarbete, att kvaliteten är superb på Reval Extreme Type-R!!

På återhörande ;-)

*: Skulle tro att jag ligger i övre kvartilen av paddlare (i stort) med avseende på styrka/teknik - men att jag ligger i den lägsta kvartilen om man avgränsar till "motionspaddlare" (vad det nu kan vara för några?). ;-)
 
Jag måste ge Patric en eloge för att du backar ett steg och ger Extremen (och andra långa kajaker) en riktig chans. Uppskattas!

Blir intressant att läsa dina synpunkter efter att du provpaddlat den.

Själv tar jag en och halv veckas ofrivillig paddelpaus pga mycket resande, utan kajak!
 
extrem

Gratulerar till köpet Stefan, du kommer säkert bli nöjd! Jag kom hem igår från en tredagarstur i fjällbacka skärgård. Soligt, regning och blåsigt men nöjd ändå. Fick testat extremen i riktigt dålig väder, känns som om den klarar det mesta, sen är det nog kanotisten som avgör vart gränsen går. Även en kompis som var med skall nu beställa en extrem, efter tre dargars muttrande om att allt är orättvist.
 
Längtar... nu ska jag bara hitta en bra förklaring till frugan varför jag helt plötsligt har 2 kajaker vi får ta en exrtem träff i sommar när kajakerna kommit

Paddla på /Stefan
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Helgesnurra Tahe marin Reval Mini PE Paddling allmänt 2
DavidHolm Skall det vara så här? Känns fel.. Tahe Reval Midi PE e3 Paddling allmänt 5
Andreas80 Tahe Reval Midi eller annan första kajak? Paddling allmänt 5
Utvandraren Tahe Reval HV Paddling allmänt 0
elin79 Eftermontera roderpedaler på Reval? Paddling allmänt 4
Hadoque Tahe Wind solo vs. Tahe reval? Paddling allmänt 3
JonasBergdahl NS Calypso = NS Mariner? = Reval midi? Paddling allmänt 0
cecilia_gbg Tahe reval vs. Tahe wind 535 Paddling allmänt 10
frega Tahe Wind 535, Reval Midi, Seaspirit Paddling allmänt 4
Josie Tahe Reval vs Tahe Reval Midi Paddling allmänt 3
frgu Reval viking eller Trapper BarraQ?? Paddling allmänt 3
miljonmicke Reval Viking? Paddling allmänt 3
a95180 Erfarenheter/Synpunkter på Reval Cruiser Paddling allmänt 1
a95180 Hur långfärdspacka en Reval Commander? Paddling allmänt 11
Cyklon Reval Wind 505 Paddling allmänt 42
vete köpråd havskajak - snäppet bättre än brittany och reval Paddling allmänt 1
thunderbird reval? Paddling allmänt 1
Joakim Ambrosson Reval Viking Paddling allmänt 1
Ingarö-Stefan Reval Kayaks Paddling allmänt 11
fswede Var kan man provpaddla Reval Viking Paddling allmänt 0
meandean Reval mini? Paddling allmänt 1
Eva_Lundgren Reval Viking Paddling allmänt 1
wakeguy Ny estländsk kajak, Reval Viking Paddling allmänt 6
rickardag Pedaler i Reval/Mari Paddling allmänt 6
Biped Kodiak eller Reval Paddling allmänt 7
daniol74 Mari 2, Mari 4 eller Reval Paddling allmänt 35
Joakim Ambrosson Hyra kajak av DIG? Reval Duo.. Plz!!?? Paddling allmänt 3
todelod Någon som har testat Reval Eskimo? Paddling allmänt 1
Mr Ardbeg Mari och Reval... Paddling allmänt 29
Joakim Ambrosson Någon som har en reval expedition? Paddling allmänt 5
Joakim Ambrosson Reval Expedition +packutrymme Paddling allmänt 1
Heiner Reval Expedition vs. Point65 XP Paddling allmänt 3
samme83 reval expedition Paddling allmänt 5
abenod Vad är Reval? Paddling allmänt 5
eriol067 Skrovform Sirius - Reval Paddling allmänt 12
lisalingon Skillnad Reval kontra XP, för sista gången.. Paddling allmänt 2
Windsbraut Reval K2 Paddling allmänt 0
calypso63 Reval Kayaks Paddling allmänt 14
pelka reval Paddling allmänt 1
stubbs Reval vs. Mari 3 extra Paddling allmänt 5
Packningsvolym hos Point65/Mari/Reval Paddling allmänt 1
Point 65 vs Reval från Estland?? Paddling allmänt 9
slottsbron Reval, Mari Extra kontra Point 65 K1S/K1XP? Paddling allmänt 3
marjo Estländska Mari eller Reval? Paddling allmänt 1
calypso63 Reval en nordkapp kopia? Paddling allmänt 9
erikmanhold 450KM, vad för typ av kajak? Paddling allmänt 12
Attila1 Vilken typ av kajak bör jag välja? Paddling allmänt 2
LY90 Finns denna typ av paddling i Sverige/Norden? Paddling allmänt 2
fredrichusen vilken typ av kajak ska jag välja? Paddling allmänt 3
skarabe [Hjälp] Identifiera kajak (modell, typ) Paddling allmänt 6

Liknande trådar


Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?