Randonnebindning, vilken?

Vilken randonne bindningar skall jag köpa till mina halvbreda alpinskidor? Dem är ju dyra!

Diamir Freeride verkar ju originalet?
Diamir Explore, räcker den?
Vad hette modellerna innan?

Naxo NX01, håller dem?
Naxo NX21, bättre? går dem att få tag i? Dyrare än freeride?

Dynafit? Hitter inget om den.

Var ska man köpa dem?

/Lars
 
Svårt att ge tips utan att veta mer om vad du ska ha deom till.

Vilken sorts åkning ska du göra med med dom?
Var ska du åka?
Är låg vikt viktigare än utförsegenskaper?
 
Wildsnow

Titta på denna sida: http://www.wildsnow.com Där står väldigt mycket. Klicka på great articles till vänster. Eller kolla forumet på http://www.telemarktips.com

Det finns folk som kör skidor som är 100 i midjan med Dynafit, men ska du hoppa och trixa så är det nog Freeride som gäller, likaså om du vill ha vanliga pjäxor. Naxo är lite ovanligare, så det kanske är svårare med reservdelar.

När du bestämt dig, shoppa då loss på http://www.telemark-pyrenees.com

P.S. Svenskar är knepiga, det finns folk som funderar på skidornas vikt 100g hit och dit, sen kör dom Freeride som väger nästan 1300g mer än Dynafit...
[Ändrat av Vandrare 2005-10-11 kl 16:53]
 
http://www.dynafit.at/
Jag har kört på Freeride och Dynafit och har numera bara kvar Dynafit.
Freeriden började glappa och blev lite för ostabil när det var hårt, Dynafiten sitter alltid, inga tjuvsläpp, inget glapp och lika stabil som pjäxorna.
Det jag har sett av Naxon ser bättre ut än Freeriden och båda verkar passa ok på feta skidor.
Men kolla på guiderna i alperna, fetaskidor och dynafit = sant.
Mina sitter numera på Atomic 10ex(84mm i midjan och 198cm långa) och det tycker jag fungerar bra tillsammans med ett par modifierade Scarpa Laser med gjuten innersko.
- anders
 
Naxo är väl tillverkade av några som slutat på Fritschi och startat eget om jag inte minns fel så de borde ju inte vara sämre byggda. Naxo har en extra led under främre delen av foten som gör gångrörelsen lättare.
http://www.naxo.ch/pub/en/technologie.php

Funderar själv på Freeride eller Naxos motsvarande + nya skidor men det blir ju typ 10000 kr så det svider ju lite.

Alla bindningar:
http://www.telemark-pyrenees.com/shop/index.php?cPath=1_48_50
[Ändrat av mtpatrol 2005-10-17 kl 13:34]
 
Randonnebindning vilken?

Hur är det med utlösningen på Dynafiten. Har hört att man måste skruva dom i botten för att tådelen inte skall tjyvlösa. Sant eller skitsnack?
Kör med Diamir men funderar på Dynafit på nästa skidpar för viktens skull.
 
Ställa tådel Dynafit?

Det går inte att ställa in något i tån på Dynafit. Både vertikal och horisontell "utlösning" (heter det så?) ställs på häldelen.

När du ska gå så sätter du tån i gåläge, dvs du låser den så att den inte kan lösa ut. Detta kan man göra när man åker också, om man helre bryter benet/rippar bindningen än att skidan ramlar av.
 
Dynafit....

...var mitt val. Men så när jag skulle handla var skidorna slut på Sport-Conrad.

Så det fick bli Diamir Freeride istället. Har ingen erfarenhet av Dynafit. Men deras grejor verkar solida. Dynafit fladdrar minst även i labbet när man testar bindningar enligt en amerikansk hemsida jag stötte på vid mina undersökningar om den optimala randoutrustningen, vilket enligt min undersökning är så som följer:

Skidor: Dynafit FR 10
Bindning: Dynafit TLT
Pjäxor: Garmont Mega Ride

Nu blev det så här i stället
Skidor: Rossingol B4
Bindingar:...ja ni vet
Pjäxor: Scarpa Tornado

Klart tyngre än den ursprungliga planen för turutrustning. Å andra sidan påstår sport-conrad att dom säljer mycket av B4 + FR för turer. Samt att FR 10 är för veka för vindpiskad hård snö. Ett påstående dom är ganska ensama om. Kan ha att göra med att deras skidor var slut och att dom gärna ville sälja ett par andra istället. Ska bli spännande att testa prylarna i vinter. Men ändå, killen som åkte ned från + 8000 meter eller vad det nu var hade Dynastar Legend 8800 och Diamir Freeride. Ingen lättvikt trots extremt hög höjd alltså.

Min sambo;RexPex köpte Dynastar Legend 4400 och ska använda dom både i pist och på tur.
 

Guest

Gäst
Hej! Har ingen jätteefarenhet av olika bindningar, men kör själv med naxo01 och är väldigt nöjd med dem. De ar stabila utför (vilket var viktigast för mig), och helt ok att ga med uppför eftersom de har den extra "axeln" inbyggd sa att de flexar lite battre. Köpte mina nere i Österrike, finns fina deals att göra dar. ;) Lycka till!
 
skidbestigning

Kollar man på de tester som hänvisas till ovan så verkar ju onekligen Dynafit vara stabilast (trots att den "ser" klen ut). Men det hänger ju inte bara på bindningen. Det som avgjorde för mig att välja Diamir Freeride var att de "stabilaste" pjäxorna jag tyckte mig finna (Garmont Adrenalin) inte är anpassade för dynafitbindningen. De pjäxorna har även utbytbar sula så jag kan köra med rena alpinbidningar också (vicket passar mig). För övrigt verkar inte heller Scarpas "värstingar" vara anpassade för Dynafits bindningar.

Det hade onekligen varit intressant med en mer utförlig test av olika kombinationer med bindning & pjäxa. Som jag tycker det verkar nu är den stabilaste bindingen och den stabilaste pjäxan inte kompatibla vicket ju är tråkigt. Något för mina studenter på http://www.sportstech.se att kolla på kanske (ursäkta smygreklamen, men vi är icke-kommersiella om det nu har någon betydelse i sammanhanget).

/pimmen
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Pollan Vilken transciever? Skidalpinism 13
mansjungner Randonné bindningar..vilken? Skidalpinism 3
robert72 Haute Route 5 dar = vilken säck? Skidalpinism 22

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.