Påsarna från vindunken=bra vattenbehållare?

Bekväm som jag är använder jag de vinfyllda vindunkspåsarna till att transportera vin.

Dricksvatten transporterar jag i en Ortliebs påse som är ganska lätt men stryktålig.

Dessutom har jag använt vindunkspåsar, såna som man får köpa toma, till vatten&mattransport:

Jag har ett par små kylväskor, en dimensionerad för en sixpack 0,5l burkar och en för en sixpack 0.3l burkar. För varje kylväska halvfyller jag två vindunkspåsar med vatten, sätter passliga matransoner mellan vindunkspåsarna, in i kylväskan och ner i frysen. Allt får frysa till ordentligt före avfärd. Under resan öppnar jag en kylväska i taget och då maten är uppäten har vindunkspåsarna också tinat och innehållet är ju dricksvatten. Resten av resan är ju kylväskorna dödvikt men vindunkspåsarna väger praktiskt taget ingenting och tar inte heller något utrymme. Fruset vatten är egentligen inte lika effektivt som kommersiella kylklabbar men iom att man effektivt fyller hela volymen i kylväskan så går det praktiskt taget ut på ett och samma men utan dödvikten.
 
Bättre och använda ölbrukar som frysklampar - då kan man ju ha lite kul också.

Dom fryser ju inte sönder men man kan inte öppna dom så länge dom håller minusgrader - då får man spontan frysning när gasen bubblar till - då väller det ut issörja ur dom.

Prova i frysen.

Perfekt kylklamp med flera egenskaper
 

Lästips

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Bättre och använda ölbrukar som frysklampar - då kan man ju ha lite kul också.

Dom fryser ju inte sönder men man kan inte öppna dom så länge dom håller minusgrader - då får man spontan frysning när gasen bubblar till - då väller det ut issörja ur dom.

Prova i frysen.

Perfekt kylklamp med flera egenskaper

Men smakar inte öl som varit frusen illa, eller åtminstone annorlunda. Har för mig att jag glömt öl frysen och att de inte var goda upptining. Men det var hemma - kanske smakkraven är lägre i skogen....

/Patrik
 
Fruset vatten är egentligen inte lika effektivt som kommersiella kylklabbar

Är du säker på det? Sist jag googlade runt så verkade det faktiskt som att rent vatten är det som är bäst på att lagra kyla när man fryser det. Skillnaden gentemot de kommersiella grejerna är möjligen smältpunkten, men nöjer man sig med nåt som smälter vid 0 grader så verkar det svårt att med enkla medel få till nåt bättre än rent vatten?
 
Färsköl tål inte nerfrysning utan smakförändring.
Bärbanden i Ortlieb mfl säckar ger möjligheten till varm dusch ute, något mera reparbete med nakna vinpåsar, därför bytte ego.
go tur
 
Bättre och använda ölbrukar som frysklampar - då kan man ju ha lite kul också.

Dom fryser ju inte sönder men man kan inte öppna dom så länge dom håller minusgrader - då får man spontan frysning när gasen bubblar till - då väller det ut issörja ur dom.

Prova i frysen.

Perfekt kylklamp med flera egenskaper

Detta är ingen bra ide, jag har vid ett tillfälle med avsikt frusit in öl för midsommarfirande, flera av dessa burkar hade "sprängts upp" och ölsörja runnit ut i frysen.
Vid ett annat tillfälle glömdes en burk som skulle snabbkylas, den "small" också!
 
Ja fan det har jag också varit med om men Pripps 5,2 och Pripps 7,2 burkar har jag lyckats hålla
superkylda??.

-20 och -25 , öppnar man dom då så bubblar ju det till och då skapas is runt bubborna och det som sker är spontafrysning på nån sekund.

Jag har har inte hunnit forska i det heller då jag skippar öl på kallare vinteräventyr oftast.

Skall göra några experiment med olika ölmärken
 
Förstår inte vitsen för kajakpaddling.. Ok om man ska hika ultralätt då kanske det är värt.
Men jag vill ha hyfsat tåliga grejer när jag paddlar, vassa kanter i kajaken, lasta i och ur på sand och klippor, inte så kul om det läcker ut dricksvatten. En "riktig" vattensäck eller två för några hundralappar är väl värt pengarna. Alternativt ett knippe 1.5-liters petflaskor
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips