Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar?

Ser fint ut får testa detta nästa gång jag ger mig ut. Hur gammal påse vågar du käka med förutsättning att det inte luktar eller smakar illa?
Jag fixar mat för 14 dagars vandring. Lunch och middag. Jag har extremt lite fett i när jag lagar till maten hemma, försöker undvika fett vid tillagningen.
Så här har jag gjort sedan 2017,när jag gick all in på att inte köpa frystorkat mer. Det är inget jag ångrar. Nu äter jag gott, blir alltid mätt. God mat är nödvändigt. Jag skulle aldrig äta någonting som inte var gott.
Min mat har aldrig blivit dålig.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Kan man inte laga till i ett kokkärl? Jag vet inte om jag förstår vad problemet är.
Packade om 2 påsar och kommer inte göra fler pga lukten. Det gäller kanske inte alla men de rätter som jag packade om luktade ganska starkt även efter att man förslutit den nya plastpåsen.
Jo, det var lite det jag varnade för, men hade du de löst i ryggan eller i större påse? Det blir ju bättre iaf om de inte ligger löst.
 
Ser fint ut får testa detta nästa gång jag ger mig ut. Hur gammal påse vågar du käka med förutsättning att det inte luktar eller smakar illa?

Det finns en jättebra (och lång!) tråd i detta forum om att torka mat, och boken Torka mat av Eric Tornblad är en jättebra guide till torktider, hur man avgör att något är färdigtorkat, och hur länge det håller. Torkad köttfärs stekt utan fett håller åtminstone en månad i rumstemperatur, längre i kyl eller frys (och så försiktigt upptinad med möjlighet att torka ut kondens, när den ska med ut). Torkade grönsaker håller generellt i flera år.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips