Nybörjarmat

nermander; sa:
tigertamjaren; sa:
Ursäkta mig Peter, men snackar herrn möjligtvis med mig nu?

Frågan var generellt riktad till alla "hemtorkare".

Jag tror nog att Tigger var lite ironisk..

Jag tycker väl att man skall göra skillnad på maten beroende på när, var och hur man frilufsar.. På en helgtur på låglandet så kan man svina på med all skånsk matkultur som finns, pratar vi 2 veckor i Sarek så gäller nog Herr Nermanders torknings/vikttips! Man behöver ju inte ha samma typ av mat till allt leverne..
 
Njaej, jag tänkte nog att det kanske var ett surt inlägg om att jag hade brutit er fina diskussion om hemtorkat...

Personligen orkar jag inte stå och fixa för mycket hemmavid inför en tur. Det räcker gott med att pula in saker och ting i plastpåsar, filmburkar, PET-flaskor etc. Får väl anföra en viss slöhet i det fallet tror jag. Men om man nu bortser från trattisarna, vad bör man satsa på att torka om man är en slö och slapp sälle som jag? (Får gärna smälta in med de angivna födoämnena ovan.)

/ G
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
tigertamjaren; sa:
.....
Men om man nu bortser från trattisarna, vad bör man satsa på att torka om man är en slö och slapp sälle som jag? (Får gärna smälta in med de angivna födoämnena ovan.)

/ G
Vi brukar satsa på torkat saltat svin och torkad köttfärs. Det är enkelt. Det torkade salta grisköttet är perfekt att gnaga på under vandringens gång, när man är less på sötsaker typ Runekakor, jägarsnus, havrekakor och dylikt. Torkad köttfärs är perfekt både för att dryga ut exempelvis en Knorr gulasch, och för middagar från scratch med potatismos, ris eller pasta, gärna under en vilo/lägerdag.

Bara man låter köttfärsen ligga och dra, helst uppåt timmen, så blir den bra. Testa att låta köttfärsen ligga och dra tillsamans med vitlök, stark chilifrukt (klia dig inte i ögat efter att ha finhackat chilin ;-) ), lite tomatpasta mm. och ev. egentorkade linser (blir åt chili con carne hållet, fast med linser istället för bönor. Linserna kan dock skippas).

Raskesven
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips