"mjuka" matbehållare

Hej ni,
ibland laga jag maten eller förbereda maten redan hemma och rätt ofta vill jag bara ta med en del av råvaror ur en större förpackning. Som förvaring för det använder jag alltid fryspåsar eller gamla glassbehålare och liknande. Men jag söker någon slaggs blandning mellan det då jag inte gillar att det bli så mkt skräp med alla fryspåsar man har med sig, och hårda behållare gillar jag inte då de ofta är för stora och forma sig inte runt maten/i min packning och min packningsstorlek inte minska efter jag har förbrukat maten.

Vad använder ni för att få med ut eran mat? Läste om zip påsar men klara de av att hålla kvar t.ex oljor man har i en färdiggjort sallad och liknande eller bli det bara kladdig? och kan man diska ur de ordentlig för att återanvända igen?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Se framförallt till att välja plast avsedd för livsmedel, annars kan de bli mjukgörare i maten som inte är nyttiga och dessutom kan smaka illa!
 
Vakuumförpackare!

En av ovanstående länkar till en vakuumförpackare. Jag rekommenderar inte något speciellt fabrikat/märke/modell men metoden generellt.

Du kan packa det mesta med denna apparat även kläder, skor, stövlar, storollar, reservbatterier, reservtoarullar, ja det mesta som du vill vattentätt packat. Påsarna kan oftast användas igen men blir nästa gång något mindre. Allt komprimeras till att ta mindre plats, allt är vattentätt och det syns direkt om någon förpackning har blivit skadad. Bröd fryser man innan man vaccar. Allt kan hanteras i regn utan att det blir blött eller fuktigt. Stor-ollen kanske bara följer med som reserv och tar då lite plats så länge förpackning inte bryts.

Jag kör ofta med gamla/utslitna kläder som kan slängas i soptunna efter "förbrukning". På så vis minskar packningen gradvis.

Vakuumförpackaren är för mig en optimal metod att packa för långfärd. Både mat och annat.

mvh thomas
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips