Mera peak tipps om bra arrangör.

Tänkte göra slag i saken å fara dit ensamm tyvärr men bättre ensamm än att bara fortsätta drömma. Så nu till frågan kan någon tippsa om en arrangör som är seriös och fri från tjorv ?
 
Senast ändrad:
Har egna, enbart positiva erfarenheter av Mountain Travel Nepal http://www.mountaintravelnepal.com
Mountain Travel var den trekking agency som Chris Bonington använde för expeditionen till Everests sydvästvägg 1975, som skildrats i boken Everest the Hard Way. Redan då var det ett etablerat företag med bra rykte, och det tycks det vara fortfarande.

Har också hört en del bra om Peak Promotion, http://www.peakpromotionnepal.com/
som ju genom Wongchu Sherpas regelbundna Sverigebesök fått en hel del kontakter och kunder i Sverige.

Tror att du nog vågar satsa på vilken som av dessa och andra trekkingagenturer som är lika etablerade.
 
Tack för tipsen finns det någon svensk arrangör som man vågar använda tänkte kontakten med svensktalande vore ju lättare eller är det bara att kasta pengar i sjön ?
 
Tommy Gustafsson, som var inblandad i den svenska Everestexpeditionen 1991, har åtminstone haft någon form av samarbete med Peak Promotion. Du kan ju kolla med honom. Om du googlar på hans namn i kombination med företagsnamnet så hittar du antagligen kontaktuppgifter.
Men en svensk mellanhand känns lite överflödigt. Engelska brukar fungera bra om du använder någon av de större nepalesiska agenturerna.
 
Jag åkte med adventurelovers.se till Himalaya och besteg just Mera Peak och Island Peak. För mig var det perfekt, med erfarna guider och allt. Mikael har sin bas i Göteborg. Dom ordnar seriösa resor på flera berg i trakten, Ama Dablam, Lobuche, Manaslu och Mount Everest.
Som lite kuriosa kan nämnas att dom arrangerade svenske Everest klättraren Rauls bestigning av Mount Everest.

Lycka till! Mera Peak är ett underbart berg.
 

Liknande trådar

Logga in