Mat på längre turer....

Hej

Ska ut på en längre tur och tänkte höra om nån har lite ideer angående mat. Har provat med kosttilllskott och mycket frystorkat, guldburkar mm. Det godaste är ju helt klart att laga mat men det tycker jag tar sådan väldans plats och ska man vara ute i fyra fem veckor får man ju hadet i åtanke (även om man inte är nån gramjägare). Problemet med kosttillskott har jag alltid upplevt att det är så jävla äckligt i längden men att det funkar enkelt och ganksa praktiskt som substitut på en snabb lunch, men hur får jag det gott enkel!?!?!

Tack för hjälpen
 
torka maten själv!

Laga din favoritmat hemma och torka den i ugnen (ca 12-16 timmar beroende på mängd och mattyp, 60-70 grader med luckan på glänt). Godare, mer varierat och framför allt roligare!
 
Fel temperatur

Så sant som det var sagt, torka maten själv. Men inte i 60-70 grader som Fredrik föreslog. Satsa på max 50 grader istället. Inte bra att ha för hög värme nämnligen...

// Martin
 
gradering

Det stämmer säkert det där om 50 grader, men nu är det så att många ugnar (inklusive min egen, därav mitt tips) har mycket oprecis gradering som börjar strax över 50, men kör man med ugnsluckan på glänt, vilket man måste för att fukten ska kunna ta vägen någonstans, så har i varje fall jag inte stött på några problem. Jag har inte torkat enskilda ingredienser utan endast hela måltider kanske jag ska tillägga också.

/Fredrik
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips