Mackjärn över öppen eld

Jag särskilt varna trådstartaren om att användandet av knäckebröd i järnet inte kommer att ge särskilt aptitliga mackor.Särskilt om det används senap.

Mitt mer seriösa förslag är att använda salami istället för skinka när du gör mackor i järnet. Ger en smaskig, salt och flottig smak. Om man nu inte är veg förstås.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Jag särskilt varna trådstartaren om att användandet av knäckebröd i järnet inte kommer att ge särskilt aptitliga mackor.Särskilt om det används senap.

Morsan brukar ibland köra knäckebröd i brödrosten, tillför tydligen något. Såg i ett matlagningsprogram en kock grädda av en plåt knäckebrödsskivor innan han gjorde mackor av dom.

Senapsläget avgörs av pålägget och humöret.

/John

Ps Prova en macka med bara smör o senap som pålägg!
Ds
 
Självklart kan man ha senap på en smörgås, men jag förstår inte varför ingen ännu nämnt det godaste pålägget av dem alla i kombination med just senap, nämligen falukorven. Och då helst Melkers Original! Knäckebröd, vitt fluffbröd eller torra rågrutor spelar då mindre roll.

Och att ha falukorv i smörgåsen när den körs i mackjärn är jädra mig inte dumt alls! :)
 
Det är inte Melkers jag driver med. Det är oskicket att ha med original i produktnamnet.
Det är ju en uppenbar lögn, receptet, maskinparken och tillverkningssättet har ju ändrats otaliga gånger, hos samtliga tillverkare.

Mormors köttbullar efter gammalt recept, innehöll säkert från början ingredienser som senare blivit förbjudna. Definitivt innehåller dom massor av ingredienser jag inte förknippar med hemmagjorda köttbullar.

Detta gäller nästan all industriframställd mat.

/John
 
Vilket är orginal?
Det nya köttet av bättre kvalitet, eller det sämre man använde förr?

https://www.dt.se/artikel/melkers-flyttar-hem-tillverkningen-av-falukorv-fran-smaland-till-falun

/John

Hur den var före 2015 har jag ingen aning om men den jag åt förra veckan var god som vanligt. För mig är Original bara en del av produktnamnet och signalerar inget mervärde eller extra om att den "alltid har varit just så här". Antar att jag sällan hakar upp mig på saker.

Just det, Färilakorv funkar också fint på mackan.
 
Aldrig provat att rosta hårt bröd, men jag tror på idén. Det blir nämligen jättegott att göra varma mackor i ugnen på knäckebröd. Prova!
 
Hur den var före 2015 har jag ingen aning om men den jag åt förra veckan var god som vanligt. För mig är Original bara en del av produktnamnet och signalerar inget mervärde eller extra om att den "alltid har varit just så här". Antar att jag sällan hakar upp mig på saker.



Just det, Färilakorv funkar också fint på mackan.

Färila korven passar till det mesta. Gott att strimla på hemmagjord pizza.
 
Aldrig provat att rosta hårt bröd, men jag tror på idén. Det blir nämligen jättegott att göra varma mackor i ugnen på knäckebröd. Prova!
Knäckebrödspizza har jag prövat och är riktigt gått. Kanske går att göra i mackjärn. Annars är makrill och ost en bra ingrediens om man ska grilla macka.
 
Segknaprigt!
icon7.gif
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips