Lundhags T-Erminator

bump

Är det nån som nu 2 år senare hunnit testa T-Erminatorn?

Mina första generationens klappisar börjar "klappa ihop" s.a.s. och jag letar efter ett nytt alternativ till mina NNN-bindningar. Skyllermarks Blå och T-Erminatorn är förstås heta kandidater.

Synpunkter? Andra varianter?
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trail Run för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Skyllermarks blåa

brukar jag rekommendera även om jag själv kör på egenslöjdade klappisar utgående från Skyllemarks råämnen. Terminatorn är tyngre.

Vi väntar på att ÖIP öppnar och naturisarna i Stockholm är på upphällningen även om Dammtorp funkade på en mindre yta i helgen som gick.
http://www.sssk.se/medlem/databas/bild/bild-v.asp?id=30406
pic_30406.jpg



För banåkning finns läckra varianter t ex med låga Inlinesskor som man kan få användning för även på vintern. Skridskospecialisten och Powerslide säljer sådana i olika prisklasser och höjder.
http://www.skridskospecialisten.se/
http://www.powerslide.se/

Se tråden http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?p=236454&highlight=inline#post236454

Thure
 
Senast ändrad:
Varning för Lundhags T-Erminator!

Jag köpte ett par Lundhags T-Erminator efter nyår med förmonterad råttefellebindning. Bindningen är monterad med 4 korta skruvar i en 2 mm tjock aluminiumplatta, som i sin tur sitter i själva skridskon med 2 insexskruvar (fram resp. bak). De tvärställda spåren gör att plattan kan justeras individuellt sidledes fram resp. bak. Så lång verkar allt väl, men ...

... konstruktionen är dock allt för vek. Redan vid en andra provtur på Brunnsviken (fin is, plogad bana), hördes ett klickande i höger skridsko varje gång jag sköt ifrån.

Vid första riktiga tur, på Mälaren i lite skrovlig is, delades sig hela skridskon efter blott en timmes åkning. Skruvhålen i den 2 mm tjocka aluminiumplattan hade mattats ut och skruvarna lossnat.

Jag vill varna för den veka konstruktionen. Den är helt förkastlig med tanke på de krafter som skruvarna ska ta upp.:(
 

Bilagor

  • Skridsko1.jpg
    Skridsko1.jpg
    40.2 KB · Visningar: 371
  • Skridsko2.jpg
    Skridsko2.jpg
    83.2 KB · Visningar: 370
Smäck eller....?

Märkligt att detta problem dyker upp först nu - det handlar ju om en konstruktion som har några år på nacken vid det här laget. Ifall man slarvat vid monteringen av bindningen och inte dragit fast skruvarna ordentligt; eller vad värre är, dragit så hårt att gängan släppt, så kan jag väl förstå haveriet. Hur ser den andra grillan ut?

Att gänga i 2mm aluminium verkar optimistiskt i överkant; är min spontana reaktion. Såvida inte plattan är gjord av dural förstås. Knappast troligt dock. Fast visst vore det kul med lite exotiska material såsom titan och elektron (magnesium) i grillorna.

A propos vikt - finns det någon som framgångsrikt bantat en NNN-bindning? Nog har väl våra skidsprintkanoner extralätta bindningar? Standardbindningarna väger ju bly!

T(orbjörn)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips