Liten portabel gasvärmare

Tänk dock på att vid förbränningen ( vare sig du använder gasol, bensin eller fotogen ) så bildas vatten. Det blir mycket kondens på tältväggarna av ett kök. Om du däremot eldar med ved i en kamin så åker vattenångan ut genom skorstenen. Risken för CO-förgiftning bör alltid beaktas, men ett kök som är i gång utan kastrull över lågan producerar mindre CO. Jag har själv själv använt kök för uppvärmning av tält under de mer än 30 år jag har tältat. Om du kan ta risken eller inte måste du själv avgöra.
Tack för ett bra inlägg..

Lutar åt den du länkade till då jag ändå använder den gasflaskan..
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Ännu har jag inte eldat tält eller CO förgiftat mig eller någon annan. Men dessvärre på nära håll upplevt både och.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips