Liten portabel gasvärmare

Tänk dock på att vid förbränningen ( vare sig du använder gasol, bensin eller fotogen ) så bildas vatten. Det blir mycket kondens på tältväggarna av ett kök. Om du däremot eldar med ved i en kamin så åker vattenångan ut genom skorstenen. Risken för CO-förgiftning bör alltid beaktas, men ett kök som är i gång utan kastrull över lågan producerar mindre CO. Jag har själv själv använt kök för uppvärmning av tält under de mer än 30 år jag har tältat. Om du kan ta risken eller inte måste du själv avgöra.
Tack för ett bra inlägg..

Lutar åt den du länkade till då jag ändå använder den gasflaskan..
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Ännu har jag inte eldat tält eller CO förgiftat mig eller någon annan. Men dessvärre på nära håll upplevt både och.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips