Liten portabel gasvärmare

Tänk dock på att vid förbränningen ( vare sig du använder gasol, bensin eller fotogen ) så bildas vatten. Det blir mycket kondens på tältväggarna av ett kök. Om du däremot eldar med ved i en kamin så åker vattenångan ut genom skorstenen. Risken för CO-förgiftning bör alltid beaktas, men ett kök som är i gång utan kastrull över lågan producerar mindre CO. Jag har själv själv använt kök för uppvärmning av tält under de mer än 30 år jag har tältat. Om du kan ta risken eller inte måste du själv avgöra.
Tack för ett bra inlägg..

Lutar åt den du länkade till då jag ändå använder den gasflaskan..
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Ännu har jag inte eldat tält eller CO förgiftat mig eller någon annan. Men dessvärre på nära håll upplevt både och.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips