Lingon bär recepten?

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Oj, klappgrot skrev nagon om! Det har jag inte atit sen jag var liten och mormor lagade sadan at mig. Nagon som har ett recept kanske...? Snacka om nostalgitripp.
 
Oj, klappgrot skrev nagon om! Det har jag inte atit sen jag var liten och mormor lagade sadan at mig. Nagon som har ett recept kanske...? Snacka om nostalgitripp.
4 portioner
5 dl. vatten
1 dl. mannagryn
2 dl. lingonsylt
Koka upp vattnet och vispa ner grynen, koka i ca 5 min. Häll i sylten och låt den koka upp igen, häll upp gröten i ett stort fat och vispa som bara sjutton tills gröten kallnat och blivit pösig.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips