Lingon bär recepten?

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Oj, klappgrot skrev nagon om! Det har jag inte atit sen jag var liten och mormor lagade sadan at mig. Nagon som har ett recept kanske...? Snacka om nostalgitripp.
 
Oj, klappgrot skrev nagon om! Det har jag inte atit sen jag var liten och mormor lagade sadan at mig. Nagon som har ett recept kanske...? Snacka om nostalgitripp.
4 portioner
5 dl. vatten
1 dl. mannagryn
2 dl. lingonsylt
Koka upp vattnet och vispa ner grynen, koka i ca 5 min. Häll i sylten och låt den koka upp igen, häll upp gröten i ett stort fat och vispa som bara sjutton tills gröten kallnat och blivit pösig.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips