Lättviktsmat?

Man äter inte ägg torrt. Äggvitan har 10% protein medan gulan har över 15% av vikten. Enligt samma länk.
Eftersom vi diskuterar i sammanhanget fjällvandring så är det ju effektiviteten som är intressant, dvs det önskvärda näringsämnets andel per viktenhet av den burna lasten.
Är man - som vissa här på Utsidan - ute efter att säkra ett stort proteinintag, så finns det ju knappt något som slår äggvitepulver (även om man behöver annan mat också för att den sammanlagda proteinsammansättningen skall bli vettig).
Är man ute efter rent och skärt energiinehåll, så ger ju fett mer, och då "vinner" pulver gjort på hela ägg p g a äggulans stora fettinnehåll. Samt att det nog blir godare ;).
 
Oavsett, min blogg (där man hittar recepten) var ett tips till de som finner det svårt att komponera egen mat på fjället och inte tycker om påsmat - eller att den är för dyr.
Det var inte ett tips till de som redan kan allt, och gör sitt yttersta för att tala om det för världen, och hur värdelösa alla andra djur är som inte kan allt.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips