Lätta kastruller - utan aluminium? (innehåller tips för migrän)

(...) För det friluftsliv jag växte upp med, så var det kokkaffe i kaffepanna över eld, tror nästan det var lite extra mys med ritualen och att kaffepannan blev sotigare och sotigare.
Vi åkte oftast till vissa områden och rastade ofta på samma platser, kan även varit ställen med eldplats som kunde återanvändas. Eller soliga ställen med den optimala snödrivan för att njuta fikat i vårsolen och snön. (Jag drack dock inte kaffe som barn, men iakttog pappa som var "förste eldare" vid brasan... Tror själva proceduren med kaffet var en skön syssla.)
Det här kan jag relatera till även som icke-koffeinist ♥. Att jag ändå undrade i den här tråden, beror ju på att TS:s målsättning är att minimera vikten, och det t o m i relation till titankastrull(er). I en kontexten vore min första tanke att skippa separat kaffepanna...
 
Som ren tedrickare har jag redan i mycket unga år fått lära mig att kaffe utomhus tillreds i (sotig) kaffe-
panna över öppen eld! Punkt. Det var pannan och brasan som var viktiga, precis som Monica refererar
till i citatet nedan. Det hade varit sååå mycket enklare med termosvatten, tepåsar och Néscafe - men
det var utflykts-/semester-/traditionsöverförings-känslan som skulle accentueras... Men det hjälpte uppen-
barligen föga: jag dricker te.

Ute i skogen dricker jag av nostalgiska skäl kokkaffe ur korrekt tillredd sotig panna - om någon annan nu
har släpat med sig utensilierna som krävs...
/Odd

[För att slippa kommentarer från såna som känner mig:
Visst, numera dricker jag möjligen kaffe för att inte verka avig när man är hembjuden till något frun-
timmer som inte inser skillnaden mellan patricialt te och plebejiskt kaffe. Man vill ju inte haverera
kvällen/sabba sina chanser redan tidigt. Rapar hellre illa dagen därpå isåfall ... ;:) ]

(....) För det friluftsliv jag växte upp med, så var
det kokkaffe i kaffepanna över eld, tror nästan det var lite extra mys med ritualen och att kaffepannan
blev sotigare och sotigare.
Vi åkte oftast till vissa områden och rastade ofta på samma platser, kan även varit ställen med eldplats
som kunde återanvändas. Eller soliga ställen med den optimala snödrivan för att njuta fikat i vårsolen
och snön. (Jag drack dock inte kaffe som barn, men iakttog pappa som var "förste eldare" vid brasan...
Tror själva proceduren med kaffet var en skön syssla.)
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

HasseQ

Temp. avstängd
Traditioner är oerhört viktiga. Det hör till kulturen och stilen, så att man trivs med sig själv och det man gör. :cool:
 
Precis som ni skriver...kaffepannan för mig är nostalgisk, den hör liksom till min ute utrustning.
Känner mig naken utan. Som att gå ut i skogen utan yxan. Det blir inge bra :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips