Kök i telt

Hejsan tälteldare !



Den första frågan var tämligen lätt att reda ut. Efter samtal med ett antal kunniga brandtekniker på Räddningsverket stod det helt klart att lågan slocknade före människan vid syrebrist. Dock förutsatt att man är vaken och uppmärksammar att lågan har slocknat. Kan vara bra att veta om man bygger snöbivack på vintern.

]

Intressant - vad gäller när lågan består av gas eller förgasad fotogen, luftförbrukningen är otroligt mycket större än ett ljus om man kör kök på full gas inne i ett (tätt) tält och kanske riskera köra slut syret i tältet. vilken slocknar först där, spisen eller männinskan i det fallet?.
 
Ni som eldar/lagar mat i absiden på era tält. Hur gör ni med köket. Ställer ni det någon sorts platta? Eller står köket direkt på marken?
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips