"Kerstins bakugn"

"Kerstins bakugn"

ur FRILUFTSLIV-en livsstil nr.1-81 sid.24
 

Bilagor

  • 007.jpg
    007.jpg
    40.2 KB · Visningar: 804

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Det är en lätt klassisk fältugn, vida lättare än att bära 30 murtegel. Nackdelen är du måste ha värme, eld, glöd under hela baktiden.
 
I en bakgrop eller murtegelfältugn eldar du till marken är varm nog ellr bkugnen är uppvärmd, Sen begraver du din bakgryta i värmen eller sopar ur murfältugnen och bakar ditt bröd.
 
Så som ugnen ser ut så går det ju att stoppa in lite stenar i botten för värmemagasinering.

Annars går det med gott resultat att baka i banankartonger som är klädda med folie på insidan. Väger troligen mindre än plåten.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips