Kaffe

Kokkaffe ska det vara :)

Jag brukar hälla lagom med vatten i kastrullen eller kaffepannan och koka upp detta. Sen häller jag på kokkaffe så att det bildas en topp på vatten (obs denna topp ska inte vila på botten av kastrull/panna), lättast att göra när vattnet inte är på värmning. Koka upp kaffe och vatten, vad noga med att allt kaffe kokar ner i vattnet.

Sen är det bara att låta kaffet koka upp ca 3 ggr. Låt stå en stund så att sumpen skjunker till botten.
 
Instant coffee Rules !

Kok-kaffe i all ära, en riktig klassiker i ute-livet, visst! En nästan rituell företeelse med hög mys-faktor, när man sitter där och väntar på uppkoket i pannan. Javisst! kokkaffe har som sagt sina fördelar, men enligt mig så smakar det inte bättre än rätt doserat pulverkaffe!
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Kokkaffe kan göras på många olika sätt. Tre snabba uppkok, med kaffet i pannan från start när vattnet är kallt, sedan töresticka är favoriten:

81b5ab94cb3292f0a815b23b74e8665c.jpg


Snabbkaffe kan var ok, även om det inte kan komma i närheten av välgjort kokkaffe. Smaken är olika:)

Ett tips jag sög åt mig från Utsidan med snabbkaffe, är att låta snabbkaffet vara med i vattnet under uppsjudningen. Då försvinner en del av den beskhet som annars finns i många snabbkaffesorter. Blir faktiskt ganska likt bryggkaffe i smaken. Under soloturer har jag en liten titankåsa som ställs direkt på eld eller brännare, som snabbkaffet får dra i medan vattnet värms. Bara jag inte fyller kåsan för mycket svalnar kanten snabbt.

Raskesven
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips