Jag vill ha guldrecept!

Jag vandrar ofta och länge i fjällen - främst Sarek - och planerar en 15-dagars vandring i sommar. Jag har själv några bra recept - lätta, hållbara och mycket goda - som jag använder varje gång. Därefter fyller jag på med frystorkat. Det går väl an, men nu efterlyser jag andra fjällvandrares guldrecept för att förgylla tillvaron ytterligare. Finns det kanske någon därute som har provat - och lyckats med - torkad fisk eller fågel? Blir det både lätt och gott? undrar Majjen
 
Inte fisk, men...

Hejsan!


Jorå, kyckling brukar fungera bra om den är grillad innan och man torkar i små bitar. Har för mig att torktiden var lägre än på köttfärs...


Fisk har jag inte lyckats ngt vidare med, men räkor har en polare testat med gott resultat.


Lycka till!
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips