Jag vill ha guldrecept!

Jag vandrar ofta och länge i fjällen - främst Sarek - och planerar en 15-dagars vandring i sommar. Jag har själv några bra recept - lätta, hållbara och mycket goda - som jag använder varje gång. Därefter fyller jag på med frystorkat. Det går väl an, men nu efterlyser jag andra fjällvandrares guldrecept för att förgylla tillvaron ytterligare. Finns det kanske någon därute som har provat - och lyckats med - torkad fisk eller fågel? Blir det både lätt och gott? undrar Majjen
 
Inte fisk, men...

Hejsan!


Jorå, kyckling brukar fungera bra om den är grillad innan och man torkar i små bitar. Har för mig att torktiden var lägre än på köttfärs...


Fisk har jag inte lyckats ngt vidare med, men räkor har en polare testat med gott resultat.


Lycka till!
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips