• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Isläget i Ågelsjön

Goddagens,

är det någon här på forumet som vet hur lång tid med kallgrader det brukar ta innan det är klätterbart på isarna vid Ågelsjön? En annan har dålig uppfattning om hur lång tid det tar, pratar man om en vecka/veckor med kallgrader eller rör det sig om en månad?
Ni får ursäkta om frågan framstår som dum, men frågar man inget vinner man inget.

/Anna
 
Hej!

Du behöver inte ursäkta dig, någonsin. Jag tycker frågan är relevant och bra men något svar kan jag tyvärr inte ge dig. Låt oss säga -5 i en vecka kan räcka beroende på vattenflöde?

Nån från trakten kan kanske fylla i?

Med vänliga hälsningar

Kaj
 
Det kan bero lite på vad man är ute efter. Säkringsbar is eller bara några isfläckar som man topprepar eller kör mixat på. I övrigt är kajkalajkans överslag troligen inte helt fel.
 
Jag är från trakten och jag var och dry toolade i Ågelsjön i söndags. Det var fläckvis tunt lager av is och några tunna tappar här och var. Man bör nog vänta tills åtminstone nästa helg om man vill klättra is. Men det går att klättra mix/dry toola redan nu.

JOHAN
 
Tack för alla svar,
det verkar som om det finns hopp om livet och isklättring under slutet av nästa vecka om det är så att YRs och SMHIs prognoser står sig. Det hade varit trevligt att hinna ut och klättra ett par gånger i trakten innan det är dags för Rjukan i mitten av februari.
 
Trosa brukar komma igång ganska snabbt, förmodligen före Ågelsjön. Står man ut med miljön så är det ändå rätt bra klättring där om det är inne.
 

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>