hur mycket bränsle?

Nu var det äntligen dags för min första "riktiga" fjälltu (nikaloukta-vakkotavare)r, och oj vad jag längtar!

Dock dök det upp en liten oklarhet idag då jag provpackade min väska som jag hoppas någon har ett kvickt svar på:
Hur mycket bränsle går det åt egentligen? Vi är 3 personer som ska tillbereda 7frukostar, 6luncher samt 5 middagar. Alla tillagas på stormkök.

tusen tack för hjälpen
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
försök skaka fram ett kök till, annars kommer ni mest sitta och titta på vatten som kokar upp.

och ta med 2 liter T-röd.

och gå upp på den lilla toppen just väster om leden när ni börjar tappa höjd mot vakkotavare, jättefin utsiktstopp utan nämnvärd klättring.
 
hejsan
tricket med kök är att inte använda det så mycket...planera maten istället.
själv äter jag mussli istället för pasta, potatimos etc
mussli kan blandas olika fabrikat bla ett med kakao samt ätas med vatten (prova hemma först-mycket fibrer kan sätta fart på magen),
kompletteras med rökt eller torkat kött..

skippa fabrikstorkad mat-somliga får rasermage =inte bra på fjället...

använd vindskydd, lock och blötlägg maten före..

låna inte ett t-röd kök - köp ett gas eller bensin/fotogen istället - effekt är viktigt samt får du t-röd på fingrarna-vilket du kommer att få-hamnar det lätt med maten och det smakar urk..

själv eldar jag helst , dock kör jag gas i båten samt fotogen/bensinkök på vintern (om jag nu inte eldar förståss)
vänligen nils
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips