Hur får man sitt kokkaffe godast?

När man som kommunaltjänsteman med vissa sublima friluftsintressen läser om era metoder att behandla denna ädla dryck får det mig att vattnas i munnen. Så efter en hård dag på jobbet kommer jag att damma av den sotiga pannan och montera ihop köket och brygga kaffe på diskbänken hemma...

Har för övrigt fått lära mig att man ska puttra kaffet till dess att allt skum försvunnit, det kräver sitt tålamod men gott blir det...därefter klarar man drycken genom att hälla en skvätt friskt fjällvatten i pannan. Vet ej om detta fungerar med kommunalt vatten från Viskan.

För att utveckla frågeställningen så kan man börja fundera på vattnets påverkan. Spelar vattenkvaliteten in på kokkaffesmaken? Kaffet smakar aldrig så gott som på fjället...
 
Vattnet har betydelse. Jag jobbar i Trosa och kaffet smakar skit här, på jobbet och på samtliga restauranger; det är bara en fråga om olika dåliga smaker.

Eftersom det alltid bryggs har jag dock medtagit en privat perkulator vid nåt tillfälle eftersom dessa normalt producerar nästan "kokkaffekvalitet". Det hjälpte inte alls. Min slutsats är alltså att vattnet i Trosa är hopplöst.
 

Lägereld

Avstängd
Medhavd bryggare

På tal om att ta med sej... Jag gjorde en adapter till mitt Trangia kök med tillhörande gasolbrännare, nämligen följande: Jag stansade ut en plåtskiva med diametern som botten på alu kastrullen, borrade ett tjugotal hål i denne och riggade sedan min mockabryggare på denna. För visst kan man njuta av en nybryggd Espresso i vår herres natur. Sen går det givetvis att utvecklas till en fullfjädrad Barista även i väglöst land.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Re: Re: Re: Kaffet skall med möda komma ur pipen!

[/QUOTE]

Om det där är ett förtäckt ;) försök att snedda in på nåt slags UL-tema så undanbedes det bestämt. Man får inte snåla med kaffet :) [/QUOTE]

Med andra ord kan man säga UL är ett sätt att uppnå maximal kaffenjutning på turen...den halverade tandborsten ersätts med lika mängd kaffepulver...liksom den där UL-jackan för 6589 kronor som väger 285 gram mindre än galonjackan på ÖB för 39,90 ger plats för 1/4 kg kaffe ytterligare...
Äntligen börjar UL-debattens pudel visa sig, det var alltså kaffet!
 
Mezzner; sa:
Med starkt kaffe i kroppen orkar man bära!

Men det blir ju nån slags paradox! Ju mer kaffe man bär med sig, desto mer kaffe orkar man bära? (Jämför med UV-katastrofen för den i fysik bevandrade.)

Sommarens turer är inställda tills kaffefrågan är löst. :p
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips