Hur blir vi av med vargelendet

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Den osmakliga så kallade eftersöksstrejken som en del av landets jägare deltagit i är avblåst. Strejken har handlat om att en grupp jägare under hösten använt trafikskadade djur som vapen mot regeringens vargpolitik. De har helt enkelt låtit bli att komma när polisen bett om hjälp.
”Svenljungagruppen” gick i dag fredag till sammans med ”Dalastrejken” ut i ett gemensamt pressmeddelande och berättade att strejken är avblåst, tills vidare.


Enligt meddelandet avbryts strejken sedan Regeringen gett klart besked om att vargstammen skall begränsas till 180 individer.
"Då vi de senaste dagarna fått besked från regeringspartierna om att de kommer att begränsa vargstammen till runt 180 vargar så blåser vi av eftersöksstrejken på trafikskadat vilt i dag. Vi anser att regeringspartierna nu börjat visa empati för landsbygdbefolkningen genom detta besked och vi vill ge ansvariga politiker vårt stöd nu när de är på rätt spår”.
Samtidigt uppmanas nu ”alla jägare” att gå tillbaka till sina eftersöksuppdrag. Men här har nu de som administrerar eftersöksgrupperna ute länen möjlighet att sovra lite i leden och tacka de strejkande för visat intresse eftersom de inte är att lita på för denna viktiga insats som det är att söka upp och avliva skadade djur.
Nu är det ju inte så att alla jägare deltagit i strejken. Långt därifrån.

Jägarfalang runt 0-visionärer
Framför allt handlar det om jägare som tillhör den jägarfalang som finns runt Jägarnas riksförbund som inte vill ha några vargar över huvud taget i skogarna.
Även om förbundet centralt inte har gett strejken sitt stöd, så finns det länsförbund som gjort det.
Förbundets medlemstidning, Jakt & Jägare har dock, som knappast någon annan tidning, villigt refererat varje mått och steg Svenljungagruppen tillkännagivit.

Ja utpressning enligt 2012 år modell, som vanligt alltså. Jakt&Jägare beter sig lika huvudlöst som vanligt, vilket vi som inte tycker den publikationen är säkilt trovärdig tackar för.
 
Skall man få fast de som mordhotar till slut?

Datainspektionen, DI, polisanmäler den anonyma jakthatarsajten P-T-P, uppger Nya Wermlands-Tidningen.
Flera privatpersoner har tidigare anmält sajten efter att den bland annat mordhotat jägare, kartlagt ”varghatare” och uppmanat till våldsdåd mot både jägare och jakthundar.
DI anser att det finns kränkande inslag i det som publiceras och att webbplatsen bryter mot lagen genom sina publiceringar av personuppgifter. På en karta på sajten kan besökare se var de olika personerna bor, och både adresser och telefonnummer anges. I flera fall finns även bilder på personerna i fråga.
P-T-P drivs av anonyma personer som påstår att de arbetar för att värna rovdjuren i Sverige.


Det är synnerligen på tiden.

http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2012/11/DI-polisanmaler-jakthatarsajt-1.38164/
 
Att de aldrig lär sig, man blir INTE inlagd i facebookgrupper, man går med. så sluta ljud och stå för vad du gör.

Efter TV programmet Debatt i torsdagskväll hävdade Eva Danielsson från Wolf Army Sweden att Daniel Ligné på Jägarförbundet varit med och kartlagt och hotat vargvärnare. I gruppen skulle halva svenska jägarkåren ha ingått.
– Jag blev inlagd i en Facebook-grupp utan att jag visste om det och där förekom det en del otrevligheter.
 
Sverige, 2012.

Tidigt på morgonen siktades fem, sex vargar vid infarten till Grycksbo. Senare på kvällen fick Christer Hedmark och hans fru syn på en varg vid pappersbruket. Avståndet var knappt 20 meter.
Av de vargar som vandrade längs riksväg 69 verkar åtminstone en stannat kvar till kvällningen. Christer Hedmark och hans fru var på väg till bilen vid parkeringsplatsen vid pappersbruket då de plötsligt fick se en varg komma gående.
Enligt Hedmark tog inte vargen någon notis av paret trots att avståndet var knappt 20 meter. Den fortsatte helt sonika över parkeringen mot en skogsdunge i riktning mot vårdcentralen skriver Dalarnas Tidning.
– Man blev förskräckt och lite skärrad med tanke på barnen som går till skolan, säger Christer Hedmark.
Att det var en varg de såg råder det inget tvivel om. Hedmark gör anspråk på att åldersbestämma vargen till en fjoling dvs en varg från förra året.
– Min son kom hit med sina barn på cykel, när de fick höra att vi sett en varg sa barnen ”pappa vi cyklar inte till skolan i morgon”.
Christer avslutar med att det vore bäst om vargen höll sig i skogen och inte inne bland bebyggelse. Ett ganska vanligt sätt att konfrontera vargmöten kan vi konstatera.
Hur vi nu skall få vargen att begripa skillnaden mellan påbjudet och förbjudet område är en svårare fråga.


http://www.vargfakta.se/nyheter/varg-i-centrala-grycksbo-dalarnas-lan/


Skumt att folk blir arga. Jätte, jätteskumt.
 
LRF:s grisexpert hävdade nyligen att en del djurskyddsinspektörer i Sverige tillhörde "extremistgrupper" som hon jämförde med nazister.
Margareta Åberg är grisexpert inom LRF och verksamhetsledare för Sveriges Grisföretagare. När hon nyligen skulle tala om näringspolitiska ansträngningar för att stärka konkurrenssituationen sa hon att det finns djurskyddsinspektörer som tillhör extremistgrupper. Det rapporterar ATL Lantbrukets affärstidning. Exakt vilka extremistgrupper hon menade nämnde hon inte, men hon jämförde med nazister och sa att Malmöpolisen säkert inte skulle acceptera en aktiv nazist inom kåren.

LRF visar att man är en vuxen och mogen organisation, herrejisses
 
LRF:s grisexpert hävdade nyligen att en del djurskyddsinspektörer i Sverige tillhörde "extremistgrupper" som hon jämförde med nazister.
Margareta Åberg är grisexpert inom LRF och verksamhetsledare för Sveriges Grisföretagare. När hon nyligen skulle tala om näringspolitiska ansträngningar för att stärka konkurrenssituationen sa hon att det finns djurskyddsinspektörer som tillhör extremistgrupper. Det rapporterar ATL Lantbrukets affärstidning. Exakt vilka extremistgrupper hon menade nämnde hon inte, men hon jämförde med nazister och sa att Malmöpolisen säkert inte skulle acceptera en aktiv nazist inom kåren.

LRF visar att man är en vuxen och mogen organisation, herrejisses

Vad gäller ditt inklipp om Margareta så glömde du ta med detta:

– Jag har sagt mycket dumt i mina dagar men detta var nog det dummaste. Jag ber så mycket om ursäkt.



Men, vad är då ekofascismens kopplingar till nazismen? Inte för att jag anklagar inspektörer för att vara detta, men ekofascism är synnerligen relevant i vargfrågan.


Ett betydande inslag av naturromantik fanns hos nazismen i det tidiga 1900-talets Tyskland, och kan sägas ha varit ett tidstypiskt drag.[1] Liknande tankegångar har tagits upp av många fascister och nynazister idag.
I Tredje Riket införde Hitlers regim strikta djurskyddslagar som bland annat innefattade allt från ett totalförbud mot att använda djur som försöksobjekt till ett förbud mot att använda mask som bete vid fiske. Djurplågeri och miljöförstörelse är något som ofta kritiseras hårt inom många nazistiska och fascistiska grupper.
Den hindunazistiska esoterikern Savitri Devi, född 1905, har spelat viss roll hos ekofascister då hon själv var en pionär inom djurrättsaktivism när hon i unga tonåren under 1920-, eller 30-talet, befriade djur från vivisektionslaboratorium, och hon skriver om djur och miljön i sina böcker "The Impeachment of Man" och "The Lightning and the Sun" bland annat att en civiliserad stat som anklagar andra länder för krigsförbrytelser men som själva tillåter grymma djurtester och experiment på djur inte förtjänar att existera. Samt skriver hon att vilket perfekt liv på jorden som helst (friska katter, träd och bengaliska tigrar tar hon som exempel på perfekta liv) är mer värt än en, i hennes egna ord, "ful, degenererad människa".[2] Hon förklarade att hon ser mänskligt liv som värdefullt, men inte mer värdefullt än djurs liv och skriver:


” I valet mellan en miljon människor och ett lejon skulle jag välja lejonet, människor ligger inte i riskzonen att utrotas, medan allt för många djur gör det tack vare människorna. Innan jag vände mig till nationalsocialismen hade jag redan bestämt mig för att kunna rädda hela naturen så är det nödvändigt att minska på antalet människor med miljarder, det som drog mig till nationalsocialismen var frågan om vilka människor som vi skulle minska på. „
— Savitri Devi, The Lightning and the Sun.



Vissa miljöaktivister och ekologister företräder sådana politiska eller samhälleliga åsikter att deras kritiker anser att de är liktydiga med fascism eller nazism. Exempel kan vara avståndstagande från demokrati eftersom det demokratiska systemet inte har fattat det beslut som "ekofascisterna" anser är nödvändiga, och förespråkandet av diktatur eller någon form av totalitärt styre för att uppnå "gröna" mål eller "rädda miljön". Det som skall uppnås kan vara en drastisk minskning av konsumtionen och levnadsstandarden, men i vissa fall förespråkas även en befolkningsminskning. Enstaka "ekofascister" har förespråkat massmord i syfte att minska jordens befolkning för att rädda miljön.

Skolskjutaren i Finland sägs vara inspirerad av Pentti Linkola, en person som säger sig beundra nazityskland.


Auvinen har i chattforum på nätet skrivit om sitt hat mot samhället och om hur samhället har valt en "fel stig". Han beskrev sig som en ”moralisk övermänniska” som är termer ifrån filosofen Nietzsche (übermensch) i ägo av mästarmoralen i opposition till majoriteten av dagens människor som är "undermänniskor" (untermensch) och bär på slavmoralen och lade ut en 19 punkter lång lista med saker han sade sig avsky och ansåg var oorganiska och felaktiga.[3]
I ett manifest,den naturliga urväljarens manifest, som han lade ut på internet skrev han: ”Förhoppningsvis inspirerar mitt dåd alla världens intelligenta individer till något slags världsomfattande krig och revolution mot rådande system // Jag är beredd att dö för min sak.”[4] Auvinen kan ha använt en internetsida som tillhört amerikanen Dillon Cossey. Cossey greps i oktober 2007, misstänkt för att ha planerat en skolmassaker i stil med Columbine-massakern i Colorado.[5]


Pentti:

Under senare år har Pentti Linkola orsakat kontroverser genom att öppet beundra Nazityskland då det, enligt honom, systematiska utrotandet av människor med gaskammare i utrotningslägren under förintelsen under andra världskriget skulle ha varit ett effektivt sätt att minska antalet människor på jorden. Han anser att nazismen var naturvänlig, djurvänlig och hälsosam för ungdomen. Under åren har hans åsikter ofta betecknats som ekofascistiska.

Ekofascismen är ett av de stora hoten mot vårt samhälle idag.


Att Wolf Army Sweden leds av en dömd nazist är ingen slump.
 
Att de aldrig lär sig, man blir INTE inlagd i facebookgrupper, man går med. så sluta ljud och stå för vad du gör.

Efter TV programmet Debatt i torsdagskväll hävdade Eva Danielsson från Wolf Army Sweden att Daniel Ligné på Jägarförbundet varit med och kartlagt och hotat vargvärnare. I gruppen skulle halva svenska jägarkåren ha ingått.
– Jag blev inlagd i en Facebook-grupp utan att jag visste om det och där förekom det en del otrevligheter.

Jo man kan utan sin vetskap bli inlagd i grupper på facebook av personer man har som vänner (fb-vänner då alltså)! Jag lägger själv till vänner i planeringsgrupper på facebook utan några som helst problem.
 
Bra vänner med andra ord, eller bara dåligt omdöme då man väljer dem kanske?

Jag tror att det är många som inte har så stor koll på vilka personer man lagt till som vänner på fb.. Speciellt offentliga personer brukar ha ett par tusen i vänlistan, det ligger ju i deras intresse (oftast) att nå ut till så många som möjligt....
 
Jag tror att det är många som inte har så stor koll på vilka personer man lagt till som vänner på fb.. Speciellt offentliga personer brukar ha ett par tusen i vänlistan, det ligger ju i deras intresse (oftast) att nå ut till så många som möjligt....

Du har nog rätt. Daniel Ligné på Jägarförbundet har nog inte så bra koll.
 
Att Wolf Army Sweden leds av en dömd nazist är ingen slump.

Du vet tydligen inget om vargen. Här är lite info:
Varg, gråvarg eller ulv (Canis lupus) är ett rovdjur vars utbredningsområde sträcker sig över stora delar av världen. Vargen är det största hunddjuret och en fullvuxen varg väger vanligen 30 till 50*kg[2], med extremfall på upp till 90*kg.[3] En mängd underarter är beskrivna men det vetenskapligt faktiskt accepterade antalet är under diskussion. Vargen är även stamfader till hunden.
En gång i tiden var arten världens mest spridda däggdjur men den har utrotats från stora delar av Västeuropa, södra Asien, Mexico och betydande delar av Nordamerika.[1] Varg uppträder främst, men inte enbart, i vildmark. Dess utbredningsområde har reducerats kraftigt genom avsiktlig förföljelse på grund av vargens predation av vilt och tamboskap, tillsammans med rädslan för attacker mot människan. Lokala populationer är fortfarande hotade, främst på grund av genetiska flaskhalsar som resultat av populationsfragmentering.[4] Den globala populationen är dock inte hotad. Arten har ett relativt stort utbredningsområde och populationen är stabil och kategoriseras därför som livskraftig av IUCN sedan 2004.[1]
Vargen är ett socialt rovdjur som lever i familjegrupper som består av par, deras ungar och ibland även adopterade subadulta individer. De lever främst av hovdjur som de jagar genom kortare utmattningsjakter. Över hela utbredningsområdet är vargen en typisk toppredator och endast människan och tiger utgör ett hot mot den.
I områden där människan och vargen möts, eller där människor på annat sätt har kommit att intressera sig för vargar, förekommer en mängd folkloristiska uttryck avseende varg, och vargen ingår i en mängd olika mytologier. Vargen har även på andra sätt uppmärksammats i kulturen, både i positiv och negativ bemärkelse.

Systematik
Vargen är ett rovdjur (Carnivora) som tillhör familjen hunddjur (Canidae). Dess närmaste släktingar är rödvargen, coyoten och schakalen.[förtydliga] På längre avstånd finns andra medlemmar av familjen hunddjur som rävar och vildhundar.
För 60 miljoner år sedan, under paleocen, fanns ett specialiserat mårdliknande rovdjur, Miacis, som utvecklades till hunddjur, björnar, grävlingar och vesslor. Hunddjuren utvecklades på den nordamerikanska kontinenten för 30 miljoner år sedan.[5] Vargens mest troliga närmsta anfader är Canis lepophagus, ett litet hunddjur med smal skalle som förekom i Nordamerika under miocen, som också kan vara anfader till prärievargen. De första vargarterna uppstod under den amerikanska geologiska perioden Blancan (4 750 000–1 808 000 f.k.) och tidig Irvingtonian (cirka 1 800 000 f.k.). Bland de första kända arterna finns Canis priscolatrans, en liten varg som påminner om rödräven, som koloniserade Eurasien genom att korsa landbryggan Beringia. Utifrån dessa eurasiska C. priscolatrans utvecklades Canis etruscus och sedan Canis mosbachensis.[6]


Skalle av Canis etruscus.
De primitiva vargarna, som påminde mycket om de moderna södra populationerna av varg som förekommer på Arabiska halvön och i södra Asien, spred sig över Europa från den tidiga pleistocena istiden till för ungefär 500 000 år sedan.[7] C. mosbachensis utvecklades till Canis lupus, och återkoloniserade Nordamerika under den senare geologiska perioden som kallas Rancholabrean (300 000–11 000 år f.k.). Vid denna tid fanns i Nordamerika redan jättevargen Canis dirus som dog ut för 8 000 år sedan efter att det större bytena som de levde av, dog ut. Konkurrensen med den nyintroducerade vargen om mindre byten kan ha bidragit till dess populationsnedgång. Med jättevargens försvinnande blev vargen det enda återstående stora och vitt spridda hunddjuret.[6]
De mest distinkta populationerna av det amerikanska beståndet uppträder i utkanten av dess utbredningsområde, som polarvarg (C. l. arctos) som förekommer på högarktisk öar, C. l. lycaon som idag förekommer i de östra skogsområdena i Kanada, Mexikansk varg (C. l. baileyi) som förekommer i allra sydligaste delarna av det amerikanska utbredningsområdet, och rödvargen (C. l. rufus) som förekommer i det motsatta delen av utbredningsområdet i förhållande till varifrån vargen återkolonierade Amerika. Dessa populationer kan representera överlevande populationer av de tidigaste invandrande gråvargarna från Eurasien. C. l. baileyi, C. l. lycaon och C. l. rufus uppvisar ett antal primitiva drag och systematiskt släktskap med varandra. Fossila lämningar från sen pleistocen av stora vargar, som påminner om de båda arterna polarvarg och tundravarg (C. l. albus) har återfunnits i södra Kalifornien, vilket indikerar att stora nordamerikanska underarter av gråvargen gång i tiden var vitt spridd. Fossil av små gråvargar som påminner om Mexikansk varg har återfunnits i ett områden som sträcker sig från Kansas till södra Kalifornien. Detta indikerar att det förekom en populationsförflyttning under den kallare senare delen av pleistocen, då stora arktiska former flyttades söderut, och att de mindre värmeanpassade expanderade när klimatet blev varmare.[8]
De båda japanska underarterna C. l. hattai, som dog ut 1889, och C. l. hodophilax som dog ut 1905, härstammade från stora sibiriska vargar som koloniserade Koreanska halvön och Japan, innan den separerades från asiatiska fastlandet, under pleistocen för 20 000 år sedan. Under holocen vidgades Tsugarusundet och isolerade Honshu från Hokkaidō, vilket skapade klimatförändring som ledde till utdöd av de flesta större hovdjur som förekom i övärlden. De japanska vargarna genomgick förmodligen en process där deras storlek minskade på grund av sin öutbredning, för 7 000–13 000 år sedan, som en effekt av de klimatologiska och ekologiska förändringarna. C. l. hattai var signifikant större än sin södra kusinC. l. hodophilax, då den levde på högre höjd med tillgång till större byten, och även hade kontinuerligt genetiskt inflöde från enstaka vargar från Sibirien.[9]
Underarter


En eurasisk varg (Canis lupus lupus), vilket är ett exempel på den "nordliga" vargkladen.
Antalet underarter är under diskussion. Antalet erkända underarter har vid en period varit så många som 50, men listan kan har också reduceras till ungefär 13-15 underarter. Modern klassificering av dessa underarter baseras på DNA, anatomi, utbredning och flyttningsbeteenden. Vargen uppvisar en mycket stor dimorfism över sitt geografiska utbredningsområde. Kring år 2005 erkändes ungefär 39 beskrivna underarter, som bland annat omfattar vilket inkluderar rödvarg och de två underarterna av domesticerad hund, dingo (C. l. dingo) och hund (C. l. familiaris) men vad gäller de två senare råder det inte konsensus.[10]
Vargens underarter delas upp i huvudgrupper:
• "Nordliga vargar": stora arter med stor hjärna och starka rovdjurständer som förekommer i Nordamerika, Europa och norra Asien.[11]


Arabisk varg (Canis lupus arabs), vilket är ett exempel på den "sydliga" vargkladen.
• "Sydliga vargar": förekommer på Arabiska halvön och södra Asien. De kännetecknas av kort päls,[12] liten hjärna och svaga rovdjurständer. De kan utgöra en reliktpopulation av tidiga vargar, då de påminner om vargfossil funna i Europa,[7] och graden av förändringar i deras DNA daterar dem till 800 000 år gamla, till skillnad från de amerikanska och europeiska utvecklingslinjerna som bara sträcker sig 150 000 år tillbaka.[13] Lätena hos de södra vargarna har en högre andel korta, skarpa skall,[11] och de ylar sällan.[14] Det är troligt att hund och dingo härstammar ifrån denna grupp.[11][15]
Vargarna i centrala och östra Asien ligger i storlek mitt emellan de nordliga och sydliga vargarna.[7] Storleksskillnaderna på hjärnorna hos olika vargpopulationer är väl definierad, där vargarna i norra Eurasien har de största, de nordamerikanska något mindre, och de sydligaste vargarna har de minsta. Sydliga vargars hjärnor är 5–10% mindre än de nordliga vargarnas.[16] trots skillnader i ekologi och morfologi kan nordliga och sydliga vargar få avkomma.[17]
Tamhunden klassificerades tidigare som en egen art, Canis familiaris, men behandlas idag ofta som underart till vargen Canis lupus familiaris. Det råder dock inte vetenskaplig konsensus i frågan och olika discipliner använder olika sätt att klassificera tamhunden.[18]
Utbredning och populationsutveckling

Global utbredning av varg.
Grönt – dagens utbredningsområde (2003). Rött – tidigare utbredningsområde.
Vargen var en gång i tiden världens mest spridda däggdjur, som förekom norr om latitud 15°N i Nordamerika och 12°N i Eurasien.[1] Vargen tenderar att ha svårt att anpassa sig till mänsklig påverkan av habitatet, och refereras ofta till som en indikatorart, det vill säga en art som tydligt reagerar på förändringar i biotopen, som exempelvis på sjukdomsutbrott, konkurrens från introducerade arter eller klimatförändringar. Vargar är sämre på att anpassa sig till en expanderande civilisation än vad exempelvis prärievargar, då människans populationsutveckling verkar ha gynnat den senare, verkar den ha missgynnat vargen.[19]

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.