http://www.utsidan.se/halsingeforaren

känner mig tvungen att få lite feedback på min lilla release av Hälsingeföraren (Gästrikland är ju också med). jag har lagt betoning på funktionalitet och inte på design därav den något spartanska utformningen. uppdateringar är på gång, men skidbacken öppnar i helgen så nu börjar tiden bli bristvara igen ;)

ha'de bra o skriv ngn rad angående föraren är ni snäll, ska fixa forum där osså kanske, vet inte än.
 
Ett tips, på något sätt borde man snabbt kunna se vad hemsidan handlar om. Du har ganska mycket brödtext i början så skriv en rubrik typ bergsklättring i menya, kanske litet mer om vad sidan handlar om, så att du fångar läsaren, sedan kan du ha brödtexten . De som då är intreserade läser då vidare.
Övrigt så tycker jag att sidan är helt ok. Grafik mm gör bara att sidan går långsamt att ladda ner.
 
mycket text!

Hej,
när jag öppnade sidan känndes det som "oj vad mycket text att läsa", kanske nån slags indrag, styckeindelning eller listupplägg?
 
Visste inte att det fanns så många leder här omkring men med tanke på alla små berg överallt så finns det säkert fortfarande saker att upptäcka. Vi får göra några turer till sommaren när jag kommit hem och kolla vad som finns kvar att upptäcka. I Gryttjen finns det ju klippklättring också. Det tycker jag att ni ska lägga till om det går. Kanske någon som läser vet vilka som har satt upp bultarna och har en förare över Gryttjen. Det vore kul att veta. Det var en bra idè med en översiktskarta så man vet ungefär var bergen ligger.

Lina
 
Bra

Jag tycker sidan är bra. Håller inte med om att det finns för mycket brödtext. Om man är ute efter leder att klättra i Hälsingland vill man läsa om det inte en massa annat. Bra att dessa "annat" länkar ligger uppe till vänster. "Ingen bild" bilden kan vara lite vilseledande. Borde vara tydligare att det inte finns någon bild. Klickbara översiktskartor är alltid bra!
Kör hårt...
 
Översikt!

Vad kul! Har hittills inte kommit iväg från sommarhuset i Lingbo (har sneglat på Mörkberget på nätet tidigare) men till sommaren får jag ta mig i kragen.

Även jag saknar en översiktskarta över klippornas placering!
 
Hälsingeföraren

Jag tycker det ser jättebra ut, betyg 9.5 av 10! All cred till Emil och Per!

Bra med bergen i dignitetsordning för en nybörjare som jag. Minskar behovet av en översiktskarta på något sätt. Jag menar, letar man helt på måfå så söker man ju ofta efter "ett bra berg inte alltför långt bort". Med en karta så kanske man är benägen att ta ett berg i närheten och inte bry sig så mycket om kvalitén? Som det är nu så letar man upp ett bra berg, det är ju bara att börja från början i listan, och bryr sig lite mindre om var det ligger. Man kanske förlorar lite i resväg, men förhoppningsvis så vinner man desto mer i klätterkvalité.(?)

"Allvarlighetsgraden" är också suverän!

Jag gillar att läsa klätterhistoria, så jag tycker det är kul med ett sånt avsnitt. Och tar man med historiken från början, så slipper man ju klia sig i huvudet och ifrågasätta vad som verkligen hände, när man ska skriva historien i efterhand. Alltså, bra med hhistorik även för ett ganska nytt område.


[Ändrat av gahne 2002-11-27 kl 13:39]
 
uppdatering på gång

har lullat runt i sthlm den här veckan istället för att uppdatera mina sidor så var så lugna, jag fixar det här snart. ge mig bara lite tid :)

kommer en rapport sida inom en snar framtid där ni kan rapportera fel samt tipsa om nyturer och dylikt
 
sport

Överlag tycker jag att föraren ser bra ut och är mycket lovande. Instämmer i tidigare inläggs kommentarer om att en del formatförbättringar kan ske.

Plus:
* dignitetsordningen på bergen
* historiken
* skisserna, otroligt bra kvalitet

Minus:

Antar att föraren inte riktar sig så mycket till den utpräglade sportklättraren. Fast jag hade gärna sett en tydlig uppradning om vart ren borrbultad klättring finns. Jajaja, jag ska börja lägga lite kil framöver.. Men det har ju inte skett än så att säga.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.