Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hemtorkad mat - favoriter
- Trådstartare efred
- Start datum
bolognese med vitlök är klassiker
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Gjorde en sats inatt och lagade precis till. Blev kanon.
köttfärs
färdigkryddor findus
vitlök
majs (som fastnar i tänderna)
gul lök
chilikrydda, peppar
krossade tomater och ketchup som förkokas
skall väl torka lite morötter och paprika och komplettera
köttfärs
färdigkryddor findus
vitlök
majs (som fastnar i tänderna)
gul lök
chilikrydda, peppar
krossade tomater och ketchup som förkokas
skall väl torka lite morötter och paprika och komplettera
Gott
Oftast brukar jag rulla runt på ett enda recept som jag varierar lite efter personlig smak (en fördel när man oftast vandrar ensam).
Grund recept för 1 pers:
2 dl (eller mer) fullkornsmakaroner (3min).
1 dl (eller mer) hemtorkad kryddad köttfärs
ca 3-4 dl fjällvatten
1-2 nypor salt
Bara lägg i den torkade köttfärsen i det lätt saltade vattnet. Koka upp. Tillsätt makaronerna och låt det småputtra max tre minuter. Mot slutet av koktiden kan man med fördel blanda i de eventuella tillbehör man för dagen önskar att ha i rätten, så det hinner bli lite varmt innan man ska äta.
Torkade (bör man låta svälla i en burk med vatten under dagen) tillbehör att blanda i.
torkad svamp, lök, majs, krossade tomater m.m.
Bra att krydda (variera) med är tex: riven parmesan, vitlök, ketchup.
God tur!
Oftast brukar jag rulla runt på ett enda recept som jag varierar lite efter personlig smak (en fördel när man oftast vandrar ensam).
Grund recept för 1 pers:
2 dl (eller mer) fullkornsmakaroner (3min).
1 dl (eller mer) hemtorkad kryddad köttfärs
ca 3-4 dl fjällvatten
1-2 nypor salt
Bara lägg i den torkade köttfärsen i det lätt saltade vattnet. Koka upp. Tillsätt makaronerna och låt det småputtra max tre minuter. Mot slutet av koktiden kan man med fördel blanda i de eventuella tillbehör man för dagen önskar att ha i rätten, så det hinner bli lite varmt innan man ska äta.
Torkade (bör man låta svälla i en burk med vatten under dagen) tillbehör att blanda i.
torkad svamp, lök, majs, krossade tomater m.m.
Bra att krydda (variera) med är tex: riven parmesan, vitlök, ketchup.
God tur!
Kebab!!
Köp lagom vikt med kebab strimlor på en kebab bar eller liknande och ta såserna bredvid..
Doppa köttet i såserna så det blir lagom eller torka kött och sås för sig.. en smaksak
Funkar kanon med ris till eller som tilltugg så som beef jerky... om man gillar kebab då det vill säga.... sen är fett och protein innehållet skapligt oxå... om föreskriften om att använda 100% nötkött har använts då
Annars så kan jag rekommendera "på en låga" och "friluftskokboken-ekoturmat" av Eric Tornblad.. en hel del vegetariska rätter i den sistnämnda...
http://www.friluftskokboken.se/
Finns även bra tips på hur man torkar maten mm...
Helt OK bok med ett OK pris.....
Köp lagom vikt med kebab strimlor på en kebab bar eller liknande och ta såserna bredvid..
Doppa köttet i såserna så det blir lagom eller torka kött och sås för sig.. en smaksak
Funkar kanon med ris till eller som tilltugg så som beef jerky... om man gillar kebab då det vill säga.... sen är fett och protein innehållet skapligt oxå... om föreskriften om att använda 100% nötkött har använts då
Annars så kan jag rekommendera "på en låga" och "friluftskokboken-ekoturmat" av Eric Tornblad.. en hel del vegetariska rätter i den sistnämnda...
http://www.friluftskokboken.se/
Finns även bra tips på hur man torkar maten mm...
Helt OK bok med ett OK pris.....
Här är en länk till ett annat inlägg där jag skrivit ett recept (som jag stulit av nån annan) som nog kan klassas som en utav favoriterna http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=55312&page=2
avslutad210712
Gäst
Souvaskebab med potatismos
Vart får man tag på kokosmjölkpulver, kan inte påminna mig att jag har sett det nånstans.
Tjing-Tjong-butikerna som en kompis sa (nu får jag säkert stryk)
Dvs affärer som är specialicerade på utländsk/asiatisk mat. Alternativt i hyllan med utländska produkter på en välsorterad stormarknad.
Tjing-Tjong-butikerna som en kompis sa (nu får jag säkert stryk)
Dvs affärer som är specialicerade på utländsk/asiatisk mat. Alternativt i hyllan med utländska produkter på en välsorterad stormarknad.
Exakt.
Finns även limeblad på samma ställe, ger en viss smak.
Jag torkar allt separat och sedan blötlägger ett par timmar innan, kokar sedan upp med buljong och kokosmjölk, kryddar med röd curry.
/Ulf
Liknande trådar
- Svar
- 10
- Visningar
- 1 K
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg