Någon kan översätta till lätt svenska?Skall du laga till än fler någon gång så är det klokt att ladda upp en ugn med maträtten, för att hålla den varm, alfolio förslut första omgången in i ugnen, en påltburk nära brasan där det är ca 75 grader. Alltefter du stekt klart en omgång till in i ugnen med den sen kan du servera varm mat till alla.
go tur
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hamburgare till större sällskap: Muurikka? Annat?
- Trådstartare aliquerer
- Start datum
Tack, lutar mest åt detta alternativ. Vad är fördelen dock jämfört med att ta med sig ett grillgaller? Lättare att få rätt temp? Varför ved kontra kol? Passar på att fråga alla nybörjarfrågor
Har tyvärr inga stekpannor som jag vill offra, så får köpa en separat. Är inte gjutjärn för tungt? Tacksam för tips på panna för detta ändamål.
Det går mkt snabbare att steka på elden än att vänta på perfekt grillglöd, vilket är en faktor om man ska laga till många. Och lättare att slippa få det bränt oxå när man steker jmf med grill (rikligt med fett i pannan och vänd ofta på burgarna. Precis som när du steker på lite för hög värme hemma på spisen).
Om du inte vill ta med panna hemifrån kan man som föregående skriver köpa billig gjutjärns panna eller en lättare sk jägarpanna av plåt för eldbruk, funkar fint.
Brukar gå fint utan svetshandskar
men handtag i metall är en fördel
Varför ved kontra grillkol, för att jag nästan aldrig eldat med grillkol och inte vet hur det funkar. Måste man inte hålla på tändvätska på skiten för att det ska brinna?😱 Med vanlig ved så får du fin grillglöd utan tändvätska
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Varför ved kontra grillkol, för att jag nästan aldrig eldat med grillkol och inte vet hur det funkar. Måste man inte hålla på tändvätska på skiten för att det ska brinna?😱 Med vanlig ved så får du fin grillglöd utan tändvätska
Du har rätt. Grillkol kräver tändvätska, eller sk skorstenständare och tidningspapper för att tända.
Det blir dock grillbädd på bara några minuter jämfört med ved som tar betydligt längre på sig för att ge grillbädd.
/John
Är det grillningen som är prio ett brukar jag göra pagodeld med lövträdsved i dimension klyvd till ca 20x20mm.Du har rätt. Grillkol kräver tändvätska, eller sk skorstenständare och tidningspapper för att tända.
Det blir dock grillbädd på bara några minuter jämfört med ved som tar betydligt längre på sig för att ge grillbädd.
/John
Efter att ha lagt några varv och fyllt med tändmaterial brukar det funka att fortsätta trava ett antal fyllda (glest) lager och sedan få i princip allt att brinna nästan samtidigt.
Snabbt brunnet och snabbt en mängd glöd att grilla på.
Undrar hur många det är som känner igen sig i att efter att korven är uppäten då är kol/brikettglöden som bäst att börja grilla på...
Bed en kock översätta åt dig!Någon kan översätta till lätt svenska?
Problem fler portioner att tillaga än vad din kok, stekutrustning klarar av, lösning mellalagringsugnen.
Tillaga de mängder du kan och lägg dem i en eldfast form täck med folie och ställ in i ugnen.
När du är klar med matlagningen lägg först upp bröd, sallad och det kalla sen det varma, se till att maten kommer till gästerna snabbt.
Tillaga de mängder du kan och lägg dem i en eldfast form täck med folie och ställ in i ugnen.
När du är klar med matlagningen lägg först upp bröd, sallad och det kalla sen det varma, se till att maten kommer till gästerna snabbt.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg