håller bra

Hejsan
Jag brukar torka mat - oftast då precis innan jag ska ut och vandra. Men både potatis, köttfärs och diverse grönsaker håller sig bra länge. Jag har ätit torkad köttfärs ca ett halvår efter att jag torkade den - helt ok. Grönsaker bör väl hålla sig längre. Men det gäller nog att den förvarats mörkt och torrt. Jag bruka lägga det torkade i en papperspåse och sen ha en plastpåse som "omslag" (som jag tar bort när jag lägger in maten i skafferiet hemma).
//Fia
PS.Att torka mat själv handlar nog mer om att det är godare än de frystorkade alternativen i affären - besparingen i kronor försvinner ju snabbt i den tid det tar att fixa ordning det torkade käket.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips