"Guldkorn" i Sveriges natur?

Enkel och lättillgänglig promenad längs Säveån, inte så långt från Göteborg/Lerum. Sett en kungsfiskare här! Mysigt under vit- och blåsippeperioden.
Start vid reningsverket i Floda rekommenderas för hyfsat enkel parkering.
http://parlorigoteborgsinsjorike.se/besoksmal/saveans-naturreservat/

För övrigt var denna grundsidan inte så dum alls, om man vill hitta lite mer lågmälda utflyktsmål öster om Göteborg:
http://parlorigoteborgsinsjorike.se/

Tack för tipsen! Den sidan har ett och annat intressant. :)
 
Tiveden är värt en omväg, tycker jag, om man rör sig mellan landets två största städer och behöver ett stopp i skog på vägen. Länger o kortare stigar, inga raviner precis men värdiga stenskravel iallafall.
 
Om du gillar klättring så kan jag tipsa om några ställen långt norrut och några i kring Stockholm.

Åbergsfortet (Boden) - Flertalet bultade leder med ankare, men du kan även klättra upp relativt enkelt på själva fortet. Magnifik utsikt på ett stycke Svensk försvarshistoria.

Dödlarsberget (Älvsbyn) - Också väldigt bra utsikt då det är så högt att du kan klättra flera replängder. Man kan även promenera upp på toppen.

Örnberget (Tullinge/Sthlm) - Fantastiskt överhäng nära Tullingejsön.

Storvreten (Tumba/Sthlm) - Bakom Storvretsbadet finns en del gamla bultade klätterleder. Berget där är dock värd en titt då det är nött av havsnivån (kanske i kombination med inlandsisen). Det ser nästan ut som meterstora vågor i bergväggen.
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...