• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

"Guldkorn" i Sveriges natur?

Tiveden är värt en omväg, tycker jag, om man rör sig mellan landets två största städer och behöver ett stopp i skog på vägen. Länger o kortare stigar, inga raviner precis men värdiga stenskravel iallafall.
 
Om du gillar klättring så kan jag tipsa om några ställen långt norrut och några i kring Stockholm.

Åbergsfortet (Boden) - Flertalet bultade leder med ankare, men du kan även klättra upp relativt enkelt på själva fortet. Magnifik utsikt på ett stycke Svensk försvarshistoria.

Dödlarsberget (Älvsbyn) - Också väldigt bra utsikt då det är så högt att du kan klättra flera replängder. Man kan även promenera upp på toppen.

Örnberget (Tullinge/Sthlm) - Fantastiskt överhäng nära Tullingejsön.

Storvreten (Tumba/Sthlm) - Bakom Storvretsbadet finns en del gamla bultade klätterleder. Berget där är dock värd en titt då det är nött av havsnivån (kanske i kombination med inlandsisen). Det ser nästan ut som meterstora vågor i bergväggen.
 
Kanske någon skrivit om innan. Men Sandsjöbacka naturreservat är fint. Ligger nära Göteborg om man bor i dom trakterna. Detta är filmat vid heden man ser från motorvägen om man kör söderut från Göteborg.

https://youtu.be/XrzFBzFHlA8


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Torekulla kyrka i närheten av Finspång/Sonstorp, grotta.


Peter

Skickat från min G8341 via Tapatalk