• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här

Gissa position Stockholms län

Den prisbelönta byggnationen har helt klart ett syfte men det är inte att generera värme. Det vi ser har en tredelad historia som är snart 60 år, snart 30 år samt 6 år i år.
 
Nån sorts gastankar eller silos alternativt vattentorn verkar det finnas på Hantverkarvägen 26 i Handen dvs nordost om Fredrika Bremergymnasiet. Kan det vara det som finns på bilden? På google maps street view är det en nyare färg i fläckmönster på plåtfasaderna än på google earth där det verkar målat i vitt samt rött och grönt.

Thure
hantverkarv.JPG
earth.JPG
 
Senast ändrad:
Du har prickat rätt byggnader Thure. Men det är inte gastankar utan vattentorn. Det första togs i drift 1964. 1994 uttökades det med ytterligare ett vattentorn bredvid det första. 2015 renoverades de och fick en ny beklädnad i aluminium med olika slipning. Det ledde till att de vann pris som årets Haningebyggnad 2016. Jag tycker de är rätt snygga men är kanske lite lokalpatriotisk.

Så stafettpinnen går tillbaka till dig om du inte vill gissa på fotoplats också.
 
Det är ju mycket jag som gissat sista tiden så jag släpper gärna in någon annan att gissa på fotoplats t ex med hjälp av google earth.

Nån gång ikväll kanske jag kan börja leta fotoplats själv också.

Thure
 

Liknande trådar