Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen?

Stek den först

Jag antar att du tänkt laga till den före torkning (=GENOMSTEKT!) och då bör det inte vara sämre att torka än färskstekt. Förutsättningen är naturligtvis att ursprunglig råvara var i "mint condition" :)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Absolut, hade tänkt att steka den utan fett riktigt ordentligt och sedan lägga det hela på papper och dra lite. För att slutligen kastas in i ugnen i X antal timmar på 50 grader. Läste någonstans att det bör vara nymalen?
Köttfärsen har åkt från förpackningen till frysen.
 
Som fd hälsovårdsinspektör hade jag inte tvekat.

Vet inte hur erfaren torkare du är, men krydda gärna; inte för att höja kvaliteten utan för att det blir godare. Och släng med lite lök och rivna morötter om det passar med övrig meny.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips