G-1000 Jacka?

Hallo,

Behöver lite hjälp med att hitta en lämplig jacka eller anorak för skogen.

Mina kriterier är:

-Skall vara gjord av ett naturligt material t.ex. g-1000 eller liknande
-Skall täcka baken
-Rymlig fast huva
-Ofodrad
-Skogsfärg, ej kamouflage
-Midjesnöre
-Rymliga fickor
-Prasselfri

Har kikat på:
Fjällrävens; Greenland, Hunter Hydratic, Gutulia Anorak, Iceland, Mårma Anorak,(Osaka och Fält vilka dock är fodrade)
ITABs Classic TP-X
Sass Smock (fler bilder på http://wiki.davidmanise.com/index.php/Smock_S.A.S.S)

Har ni några andra tips eller rekommendationer?
 
Hej doktorn, jag har letat efter ungefär det du beskriver. Smockarna (smockorna) går bort då de har alldelles för mycket stora fickor. Däremot har den en rätt smart grej i meshfodret som gör att jackan blir något varmare och mer välventilerad. Vidare är de ofta gjorda i bomullsgabardin (trench coattyg) eller modal, och jag tycker det torkar för långsamt. Jag har sedan tidigare ett gäng anorakar, men tröttnade lite på det här överhuvud-movet hela tiden samt torktiderna. Dessutom saknade jag det man kunde göra med fältjackan (alltså m90) ha vindslån knäppt men dragkedjan öppen.

Som tur var köpte min flickvän en fjällrävenjacka på tradera som visade sig vara för stor för henne men helt okay på mig trots att det var en medium. Det är en montt ungefär (lite äldre modell). Jag har varit inne på montt själv och jag tycker det verkar som en riktigt vettig jacka. Den har ju dessutom ventilation under armhålorna (som visserligen är en nymodighet! usch och fy!). Skulle vilja ha samma luva på montt som klättermusen hade på njal/har på einride.

Nu använder jag iofs mest skjortor, men när det börjar blåsa lite mer och bli lite kallare räknar jag med att få använda jackan mer. Men den har ändå vart med rätt mycket.

G1000 är inte på något sätt immun mot glödsprätt, det kan gå hål på det med. Ullskjortor och stickat däremot, där får det vara stora grejer för att det ska bli hål.
 
Jag har funderat på att sy mig en anorak eller enklare jacka av kostymull. Har sett det billigt som stuvar ibland. Fast kritstrecksrandigt känns inte helt rätt i skogen. Synd, för jag föreställer mig att impregnerad kostymull skulle stå emot väta ganska hyfsat och torka relativt snabbt. Och stå emot glödsprätt. Borde blir rimligt lätt också.
 
Jag har funderat på att sy mig en anorak eller enklare jacka av kostymull. Har sett det billigt som stuvar ibland. Fast kritstrecksrandigt känns inte helt rätt i skogen. Synd, för jag föreställer mig att impregnerad kostymull skulle stå emot väta ganska hyfsat och torka relativt snabbt. Och stå emot glödsprätt. Borde blir rimligt lätt också.

Lite lurigt att impregnera ull bara. Men kolla gärna den här tråden. Kan du inte bara sy om en för stor tweedkavaj? Tweed är ju alltid helrätt.
 
Ullskjortor är rätt suveräna. De behöver ju inte vara gröna.......Kommismodell med stora bröstfickor är funkis och hinderbanan på axlarna funkar bra även för gevärs, kamera och kikarremmar.....
 
Ullskjortor är rätt suveräna.
Eftersom seobserver leder tråden ditåt så hoppar jag på tåget.

Förslag på just ylle-/vadmalskjortor som fungerar till skogs?
Hittat en del men kanske i övre prisskalan. Finns det billigare som fungerar som värme-/överdragsplagg i skogen/på fisketur? EDIT: dvs INTE M39-58:an som KLAGER länkade till - det får ju gärna se ut för något också;)

http://www.laderprodukter.se/butik/products-mainmenu-64?page=shop.browse&category_id=31&vmcchk=1
http://www.jakt.se/jaktklader/jackor/vadmalsbussarong.html
http://www.bisonbushcraft.co.uk/page27/page27.html
http://www.ecowool.com/product/1657

För att återknyta till trådstarten så har ju både ITAB, http://www.idefixteko.se/open_produkter/default.asp?plats=1433
och Engelssons, http://www.engelsons.se/jakt-fritid...rt=1362&parent01=2244&parent02=2272&parent03=
jackor i poly/bomull.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.