har funderat på att ta med en bit fryst älgstek i ryggan och bara skära upp skivor (skava) när man skall äta, borde ju kunna hålla sig fräsch ganska många dagar. Älgkött är ju ett magert kött och låter man den vara inlindad i folie mm så tar det nått dygn innan den tinat helt. kan ju vara gott med älgskav, lite stekt lök och potatismos.......Någon som testat ??
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Fryst älgkött!!
- Trådstartare avslut1008
- Start datum
Skulle nog rekommendera
att du torkar i knöl eller portionsbitar. Vid vilken årstid hade du tänkt dig bruka den frysta biten?
Montezumas hämd brukar drabba alla.....
//J
att du torkar i knöl eller portionsbitar. Vid vilken årstid hade du tänkt dig bruka den frysta biten?
Montezumas hämd brukar drabba alla.....
//J
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Håller med Tommy. Tjälknöl är ett bra alternativ. När den tinat helt (om den är frusen från början) ser man bara till att utnyttja små vattendrag som kylskåp när du pausar. Håller minst en vecka.
Fast... sen måste man ju komma ihåg att plocka upp den ut vattnet igen när man lämnar platsen...
HåkanF
Fast... sen måste man ju komma ihåg att plocka upp den ut vattnet igen när man lämnar platsen...
HåkanF
Förruttnelseprocessen börjar långt innan köttet tinat helt. Första dagen kan du använda det även om det är varmt väder. Om det är kylskåpstemperatur ute är det troligen okej ytterligare en dag.har funderat på att ta med en bit fryst älgstek i ryggan och bara skära upp skivor (skava) när man skall äta, borde ju kunna hålla sig fräsch ganska många dagar. Älgkött är ju ett magert kött och låter man den vara inlindad i folie mm så tar det nått dygn innan den tinat helt.
Det är bättre att torka köttet eller göra en tjälknöl som föreslagits, så håller det hela vandringen om det är kylskåpstemperatur ute, och några dagar även om det är varmare.
OK, då skall jag inte testa
men någon egen variant. Det blir tjälknöl....... Inte kul åka på nått otrevligt i magen.
men någon egen variant. Det blir tjälknöl....... Inte kul åka på nått otrevligt i magen.
Jag har ätit renkött som började som fryst. Jag var då stillavarande och hade tillgång till jordkällare där det var kylskåpskallt. Köttet tinade sakta, men jag åt det varje dag i en vecka och det gick fint. Det var fruset inuti länge. Jag skar runt om, så att jag alltid tog av de nytinade bitarna. Det var dock en stor bit, större än vad jag hade velat bära... (En mindre tinar ju fortare.)
Men lyxigt gott var det, renskav till både lunch och middag! (Dessutom bra fiskevatten så det blev röding till frukost...)
Men lyxigt gott var det, renskav till både lunch och middag! (Dessutom bra fiskevatten så det blev röding till frukost...)
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg