Frysa grädde?

En måhända dum fråga, men kan man frysa grädde? Skillnad på så kallad matlagningsgrädde och vispgrädde i så fall?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Hmm, jag har för mig att det är vissa skillnader. Att grädde inte går att vispa när det varit fryst etc. Fråga tanterna på mataffärn!
 
Frysa grädde

Klart att grädde går att frysa, fryspunkten ligger ungefär vid 0 grader C :cool: . Problemet är vad som händer när grädden tinat och ska användas ;) .
Har för mig att grädden blir alldeles grynig :( när den tinat.


Per Brune

[Ändrat av Brune 2004-07-10 kl 17:41]
 
Frysa vispad grädde..

..går bra, för jag har fryst prinsesstårta och det funkar. men det blir lite segt om man väntar flera dygn. det är ju iofs inget problem med prinsesstårtor, eftersom dessa äts upp i snabbare takt än så. åtminstone mina!! =))
 
OK, visst blir grädden kallt om man fryser den...

Men om man vill ha vispad vispgrädde i framtiden så måste grädden frysas in färdigvispad. Ovispad fryst tinad grädde går inte att vispa så att den blir som den ska, typ.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips