• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Fjällvandra med barn - var?

Överväg stugtur i Vålådalen. Kortare avstånd så man kan skippa tält. Tror det är 12 km till Stensdalsstugan t.ex. Skönt att bära lätt. Kan köpa mat i stugorna, finns bastu och bad, och boendet är billigt för barnen. Mycket mer avkopplande i fjällstugorna än Sylarna och Blåhammaren tycker jag. Man har roligare och funkar bättre om föräldern inte är helt slutkörd :)

När jag gick till Sylarna med mina tre var de några år äldre än dina och vi behövde två tältnätter på vägen. Men det är ju otroligt individuellt och kan variera från gång till gång.
 
Vålådalen

Rekommenderar Vålådalen det är suveränt för barnfamiljer. Toppturer, kanot och fiske bl.a. Och om vädret är skit är det skönt att det finns roliga aktiviteter och utflykter att göra. En tur till Blanktjärn med eller utan övernattning är fantastiskt.
 
Hemavan.
Där finns ett "oändligt" antal bra dagsturer om ni vill bo i stuga. Sen finns det många bra turer från nån till några tältnätter, eller stugor för den delen.
Du kommer fort upp på kalfjället om du vill och slipper den ofta ganska tråkiga och ibland jobbiga vandringen upp.


Skickat från min G8441 via Tapatalk
 
Jag tänkte ta tåget upp till Storulvån eller Vålådalen i sommar med min 6.5 åriga dotter för att tälta ett par nätter. Fokus är tänkt att vara mer på naturupplevelsen snarare än att vi ska vandra långt. Från början har jag siktat på Storulvån och kanske en topptur på Stor-Ulvåfjället eller övernattning vid Ulvåtjärn.

Nu börjar jag istället överväga Vålådalen, då det finns låglandsalternativ vid dåligt/blåsigt väder (Blanktjärn, Nulltjärnen).

En idé vore att gå upp mott Ottfjället, tälta vid vindskyddet och sedan beroende på väder gå mot Kläppen, Östertoppen eller mest spännande, flygvraket.
https://goo.gl/maps/pGSzdUJT38TDhKkk8
Självklart är det väldigt väderberoende vad som är möjligt.
 
Svarar på mitt eget inlägg, det blev tre dagar i Grövelsjön där vi tältade två nätter vid övre Fosksjön och tog en topptur till Storvätteshågna, mycket lyckat och det underlättades av att en kompis med sin lika gamla son följde med.
Frystorkad mat var ingen hit, däremot uppskattades pannkakor på våffelsmet och nyfångad öring.
 
Senast ändrad:
Hej Puttepp! Jag vill så gärna höra mer om det här. Jag har varit i Grövelsjön med barn med hyrde då en stuga. Hade gärna tältat denna gång. Kan du berätta lite mer?

Dog ni av myggen?
 
Hej Puttepp! Jag vill så gärna höra mer om det här. Jag har varit i Grövelsjön med barn med hyrde då en stuga. Hade gärna tältat denna gång. Kan du berätta lite mer?

Dog ni av myggen?
Hej. Jag och barnen kom hem från Grövelsjön för ca 2v sedan. Jag har skrivit ett blogginlägg; https://www.utsidan.se/blogs/var-dags-aventyr/varfor-heter-det-storvatteshagna.htm

Vad gäller mygg var det inte så farligt, kolla på bilderna i länken ovan så kan du se hur barnen var klädda. Nere vid Grövelsjöns fjällstation var det dock stora moln av svi som fick oss att vara i ständig rörelse...
 
Hej Puttepp! Jag vill så gärna höra mer om det här. Jag har varit i Grövelsjön med barn med hyrde då en stuga. Hade gärna tältat denna gång. Kan du berätta lite mer?

Dog ni av myggen?
Hej, första gången där. Vi vandrade från Fjällstationen till Fosksjöarna, lite tråkig väg men väldigt fina tältplatser väl framme vid sjöarna. Vi badade också vid stranden och barnen älskade att leka i bäcken som rann från sjön.

Toppturen till Storvätteshågna var fin, höjdpunkten för barnen var nog att leka i dalen innan Santesonstjärnen, där vi både tog en fika och åt lunch innan färden ned. De öppna trygga ytorna var perfekta för barn som letade renhorn :)

Andra dagen var det soligt och vindstilla vilket också innebar lite knott, inget som störde dock. Insekterna lockade fram öringarna som vakade runt sjön vilket barnen tyckte var spännande.
 
Senast ändrad:

<% if (false): %> <% endif %>