Enkel o ren paddeljacka i

Jag har ju lite Chillcheatergrejor och vill nog påstå att jackan motsvarar några av kraven; kan vara tajt, saknar fick och möjligen nåt mer.

Fast som paddeljacka på sommaren är den för tät.

Man blir dyngsur i den (som i det mesta i och för sig).
Den funkar när de är 10 grader eller kallare, och man kan ha t ex en microfleece under som transporterar och håller torrt. Att få en paddeljacka att ventilera bra - innanför flytväst och kapell - är inte lätt, om ens möjligt.

Om man ska köra Chillcheater på sommaren är det nog snarare nån av de lite mer T-shirtliknande grejorna som gäller. Jag tycker att materialet ventilerar lite över förväntan, men jag har å andra sidan låga förväntningar på de flesta membran och liknande.
 
Jag paddlar ofta så att jag blöter händer och armslut rejält, inte så mycket att jag vill förlora flexibilitet med en latextätning (jo, torrdräkten tas på under vintern) - neoprentätningen är fortfarande MYCKET bättre (tätare, mer snabbjusterad) än en GT-jacka med neoprenmudd pårullad (och för högsjötrix och rolltrolleri vill jag ha halstätningen minst halvtät).
-p-

Jag köper konceptet - kul o se om det kommer upp några förslag.
/ Ulf
 
Mezzner; sa:
Fast som paddeljacka på sommaren är den för tät. ...
Man blir dyngsur i den (som i det mesta i och för sig).
... Att få en paddeljacka att ventilera bra - innanför flytväst och kapell - är inte lätt, om ens möjligt.

Klart att den och alla andra är FÖR täta! De är ju rimligt vattentäta. Häpp!

Men att öppna upp bra i halsen och dra upp ärmarna när vädret tillåter - det gör, kanske inte susen, men i alla fall skillnad. (Jag känner mig väldigt instängd, men ändå nöjd och tacksam, i torrdräkten på vintern.)

Och man har fortfarande; när det börjar regna småspik en halvtimme senare - möjligheter att skydda sig.

Mera mera!!!
:)
-p-
 
Nu när det är sånt där mitt-i-mellanväder så kör jag rätt ofta med en riktigt tunn kort våtdräkt. Den har något stretchmaterial i de korta ärmarna och delar av benen så man kan röra sig mycket bra i den, men kniper ihop i halsen så du får inte in så mycket vatten vid rollar. Helt ok att paddla i men kanske mest till sin rätt när man ska leka i vågor och det är 15°-20° i vattnet. Och regnar det så blir man ju blöt ordentligt. Annars är väl största missen dragkedjan på ryggen - kisspauserna blir lite pyssliga.
Och cykla ner till klubben ska vi väl inte ens tänka på..

Fler förslag, tack!
/ Ulf
 
Immersion reaserch

Hej Mannen myten.

Här kommer mitt tips har varianten "bättre" och är grymt nöjd med jackan, tight, andas gott, skÖnt matrial , gott med nätfodret då man skippar underställ.

Kanske lite för liten halsöppning för din smak, men jag anser den räcker.
IR Zephyr Paddling Jacket Long Sleeve Men's

The IR Zephyr is a great, basic paddling jacket with waterproof, breathable 2 layer fabric, fully taped seams, and hook and loop neck and wrist closures. The Zephyr also has a mesh liner to keep the garment from sticking to your body with a drawstring waistband.
http://www.noc.com
 
Re: Immersion reaserch

Sven Abrahamsson; sa:
... gott med nätfodret ...
... för liten halsöppning ...
... IR Zephyr Paddling Jacket Long Sleeve Men's
Lite lite skeptisk med nätfodret (med mer kläder under? torka snabbt? hålla fräsh utan att tvätta för ofta? hållbarhet?). Den eventuellt för knappa halsöppningen kan man ju justera genom att sy in en vattentät dragkedja.

Men du, du kan väl, när andan faller på hänga in den i ditt skåp och höra av dig så kan jag få spana och klämma lite. Mest för nyfikenhets skull.
-p-
 
Din beskrivning får mig att tänka på cykelregnjackor av bättre sort, typ Gore. Finns i typ Gore XTC, Windbreaker eller liknande material. Andas bättre än skaljackor och är tajta för att inte fladdra. Längre i ryggen än fram.

Det som inte finns på dess jackor är muddar eller halstätning, utan karborrjusteringar och en ganska tight hals.

Finns i "alla" välsorterade cykelaffärer.
 
Jacka

Jag har en palm som uppfyller dina krav dock inte ha på sig riktigt varma dagar då andas materialet snabbt nog.
På palm hemsida: http://www.palmequipmenteurope.com, så finns det en jacka som heter: Freestyle Paddle Top den ser liknande ut som min, möjlighet att öppna i halsen samt går att dra upp ärmarna över arbågar.

God lycka

Balogh
 
Re: Jacka

balogh; sa:
På palm hemsida: http://www.palmequipmenteurope.com, så finns det en jacka som heter: Freestyle Paddle Top...
Well, well. Det är nog den som jag och Ulf diskuterar här ovan, den som både han och jag redan har. Om det är den, då faller den på andastyget och på den bylsiga dessignen. Det verkar, tyvärr, som att det kan vara samma...

Riktigt varma dagar; då är det tunn syntet t-shirt som gäller... Eller inget alls. Sån är jag. ;-)

Kjell Lundgren; sa:
Det som inte finns på dess jackor är muddar eller halstätning, utan karborrjusteringar och en ganska tight hals.
Hmm... Inte illa alls faktiskt. Kanske dags att köpa på rea och modda dit lite neopren själv?

Har vi verkligen tömt alla möjligheter nu?

Är mina önskemål verkligen så unika så att jag måste sy själv?

-p-

PS: Ja, jag inser att det finns en liten motsättning mellan tight ärmdesign och vida ärmslut... Men jag tror att kompromissen finns, att det kan göras mycket bättre än vad jag ser idag... Om det visar sig att det finns kunder med likande behov så finns jackan inom ett par år. Tills dess får jag kanske nöja mig eller bygga själv. Tyvärr...
 
Ditt problem kanske är mer grundläggande än så.

Finns det verkligen vattentäta tyger som tillåter att man arbetar hårt (paddlar) utan att man blir dyngsur av svett under annat än de kalla månaderna?
 
Mezzner; sa:
Ditt problem kanske är mer grundläggande än så.

Jag vet. Jag vet. Klart att du har rätt. (Givet att du inte menar att GoreTex etc funkar bra då det är riktigt kallt, det gör de inte. Då gäller andra regler.)

Men kompromissen kan vara okey ändå;

(Nu enbart paddlingsdelen, cykeltur och fikapaus med extra fleece under vind och regnsäkert material är här lämnat därhän):

Jag blir blöt när jag paddlar, av skvätt från paddeln, skvätt från vågor som dundrar in i klippporna, etc. Jag vill kunna skydda mig från att bli genomblöt från dessa fuktkällor. (Vid temperaturer över 20 grader, då kvittar det och en underställtröja som byts ut vid rast funkar utmärkt.)

Och om vattnet är kallt vill jag minska vattengenomströmningen (avkylningen) med en vattentät jacka (det är för mig inte nödvändigt med latexmudd i ärm och hals, det är bara i hel torrdräkt man är säkert torr).

Självklart blir jag svettig som satan när jag paddlar, och lite lätt blöt från ärmar. Om jag, med ett gott andastyg i jackan, paddlar lugnt ett tag eller sitter och pausar så torkar jag väldigt mycket bättre än med galontyg...

Men, men, men...
Hela detta resonemang är ju självklart och bekant för alla. Din fråga är ju dock relevant (som vanligt). Min efterlysning här utmanar inte den frågan. Den utmanar möjligen idéerna kring latexmuddade expeditionsutrustade paddeljackor - de finns i massor. Och, för mig, är de alla lika fel. De är skitvarma och med lika usel kompromiss i andastydet som vanligt... men de är med sina fräcka features ännu mer dysfunktionella (för mig). Om man inte paddlar på vintern (med inte alltför många minus, då blir det ingen andning utan kondens och frysning av svettångorna) eller väldigt väldigt långsamt och osvettandes.

Blev jag begriplig? Det kvittar... ;-)
Jag vill ha en jacka enligt mitt första inlägg i denna tråd.
Någon?
 
olle11; sa:
Blev jag begriplig? Det kvittar... ;-)
Jag vill ha en jacka enligt mitt första inlägg i denna tråd.
Någon?

Jag skulle i alla fall kunna tänka mig en sån jacka ifall den kommer ut på marknaden..
Lite konstigt egentligen, att det finns så få jackor som fokuserar mer på själva paddlandet, i de i Sverige vanligaste förhållandena under sommarhalvåret, dvs 15°-20° i luften och lite halvsvalt i vattnet. Är det riktigt varmt är det ju inga problem och är det kallare så finns det hur många varianter som helst.

/ Ulf
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.