Effektivaste fiskemetoden?

Vilken är egentligen den effektivaste metoden om man vill få så mycket fisk som möjligt?

- Fluga
- Drag
- Mete
-

Beror så klart en hel del på vilka förhållanden som råder. Men generellt sett.
 
eller dynamit..

seriöst.. det beror på förutsättningarna, typ av vatten, typ av fisk och andra omgivande förutsättningar..
 
Men inte väljer man fiskemetod för att få så mycket fisk som möjligt? Det handlar väl om att man vill sitta still och meta, stå i en fors med flugspö osv? Dvs utövningen av en viss fångstmetod ger mer tillfredsställelse än en annan?! För att få mycket fisk, så är nog dynamit rätt oslagbart.

Och ger helt säkert en hel del tillfredsställelse, när det smäller... :cool:
 
Elektricitet, används av forskare vid undersökningar av firrar, de blir bedövade o kvicknar till sedan.
Men annars är väl fiskdisken i affären säkraste fisket att fiska efter...;)

Kan rekommendera billiga fiskpinnar med nästintill obetydligt fiskköttinnehåll, (bara panering+ E-nummer så det smakar gott) ) stekes svartbrända, knapriga, och billigaste snabbmakaronerna som kokas för länge med en halv flaska sötad ketchup över maträtten i en djup tallrik, ätes med fördel framför TV:n med en sked där en förutsägbar deckare pågår, med däckstjut på grusvägarna, då är fiskelyckan total !!!
 
Och det innebär ju Rotenon, det är ju ursprungligen ett sätt som i sydamerika för just fiske. Tydligen så "går det rätt igenom" en människa när det äts. Är säker på att det samma inte gäller för Cyanid...
 
Och det innebär ju Rotenon, det är ju ursprungligen ett sätt som i sydamerika för just fiske. Tydligen så "går det rätt igenom" en människa när det äts. Är säker på att det samma inte gäller för Cyanid...

Försinner inte cyaniden när man tillagar fisken? Har hört det men saknar några källor på det. Sen är det väldigt låga halter cyanid som krävs för att få fisken att sluta simma. Cyanid används för att fånga fisk för akvarieindustrin. Fisken blir still och en del av dem piggnar till igen när man släpper dem i friskt vatten. Cyanid är en tyst metod jämnfört med dynamit och kan därför användas på skyddade platser som exempelvis marina nationalparker utan att bli upptäckt. Fiskar du med dynamit i en marin nationalpark åker du fast väldigt snabbt. Använder du cyanid blir du inte upptäckt och kan få med dig fisken hem.

/Stellan
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.