Dansk blinkbelysning bra?

I Danmark kan man köpa en form av LED-lyktor som lyser till varje gång en magnet på hjulet passerar. Förmodligen är dessa inte tillåtna i Sverige p g a blinkfunktionen men de har tydligen minskat olyckor i Danmark. En ny version med kondensator skall fungera även vid stillastående.

Någon som har synpunkter eller erfarenheter av dessa?

reelight lygtesæt med stålys

http://dcf.verticportals.com/Pages/ProductDetails.aspx?productID=993

Thure
 

Bilagor

  • plu3177.jpg
    plu3177.jpg
    13.7 KB · Visningar: 247
Hjälpte till att montera ett par sådana lysen min ena syrras cykel. Går inte att jämföra med en batteridriven diodlampa men det funkar tillfredsställande om man är nogrann med monteringen. Fick bocka och bända lite för att få lampan så nära det bara gick, så nu har hon en bling bling cykel som faktiskt märks. Kan ju vara bra nu när mörkret lurar bakom varje gathörn, men det är nog bäst att gatubelysningen fungerar.
 
jeg har flere gange været ved at ramme cykelister fordi blinkeffekten lignede en refleks i vandpyt/billak på parkeret bil o.lign. Jeg er ikke imponeret over effekten. kigger man hurtigt - som man er nødt til i trafikken - risikere man at se hen over lygten i det øjeblik den er slukket mellem to blink. også det har jeg oplevet. selvom det har fået mig til at køre meget mere opmærksomt - hvilket er godt - så er det først gennem at have været ved at overse cykelister = "næsten uheld". jeg bruges selv til enhver tid konstant lys når jeg cykler.
IMHO
 
Lamporna kan justeras i sidled några snäpp genom att lossa en skruv. Då kan man få rätt avstånd till magneterna. Man behöver inte bocka lamporna.

Det blir troligen en lagändring som tillåter blinkande ljus på cyklar. Det tycker jag är bra, för en fjärdedel av cyklisterna i Göteborg cyklar utan lyse, och det beror ofta på att batterierna är slut, eller på att dynamon halkar när det är vått.

Eftersom lamporna blinkar fortare ju fortare man cyklar så är det mest långsamma cyklister som inte syns, så kanske inte är lika farligt då.

http://www.nyavagvanor.se/?page_id=193
 
Om jag skulle skaffa

de här lyktorna på min vinterpendelcykel så vore de som ett komplement till de ordinarie lyktorna. Ibland så råkar man ut för att både ordinarie belysning och backupen får slut på batterierna vid samma cykeltur.

Jag har blivit mera medveten om hur lite jag förmodligen uppfattas av biltrafikanter sedan jag börjat med en påsydd neonväst på min cykeljacka. Jag får betydligt mera respekt från bilisterna nu jämfört med tidigare.

Om jag minns rätt så finns det statistik på att dessa lyktor minskat olyckor med ett antal procent från ett försök i Danmark. Någon som har en länk till detta?

Thure
 
Ljuset i tunneln!

Diodbakljus är väldigt bra!
Bilade i tränings-cyklist-täta delar av Italien, såna sträckor där det är många, men ofta korta, tunnlar. Fullt dagsljus ute, jag som bilförare hinner inte så snabbt ställa om till mörkerseende. Många cyklister där hade bakljusblink (vilket såklart hade varit lika fungerande med fast sken också), vilket gjorde det enklare att upptäcka sina oskyddade medtrafikanter.

Kostar ju inte så många gram extra, och det var väl ändå lite träning man ville ha när man gav sig ut på rundan!
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.