cykeltält

Plosk; sa:
Jag lutar cykeln mot ett träd och fäster ena kortändan

Om man nu har tillgång till ett träd så behöver man ju inte blanda in cykeln alls? Grejen med ett sånt där "cykeltält" är att du bara behöver marken och din cykel för att sätta upp tältet.
 
Det är svårt för mig att förklara exakt hur vind/regn-skyddet blir men det hade inte funkat med hjälp av bara ett träd "utan en cykel". Cykeln fungerar som en konstruktion man snabbt kan spänna ut pressenningen runt och därmed ge skydd åt mig själv såväl som cykeln.

Jag ville bara dela med mig av mina ideér. Gillar du inte den idén så behöver du inte testa den.
 
Plosk; sa:
Jag ville bara dela med mig av mina ideér. Gillar du inte den idén så behöver du inte testa den.

Visst är det bra att dela med sig av sina ideer, jag ville bara få iden förtydligad (eftersom ursprungsinlägget handlade om tält där cykeln helt ersätter tältstänger, inte tält där man måste ha BÅDE ett träd och en cykel).

Jag har med andra ord lite svårt att uppfatta vad som är det fiffiga med din lösning, det var därför jag frågade. Det är ju normalt så att man frågar för att det är nåt man inte förstår.

Själv sätter jag upp mitt tält med en teleskopstav och ett träd, och då är det ett "riktigt" tält (inte bara en pressening).
http://nermander.homeip.net/bilder/tent_front.jpg
http://nermander.homeip.net/bilder/tent_rear.jpg

Det går att sätta upp även utan teleskopstaven, men då måste man hitta två träd på lagom avstånd och dessutom får man ett träd mitt framför öppningen. Alternativt kan man använda cykeln istället för ena trädet, men då bör man ju då låta cykeln ta den bakre platsen eftersom ananrs får man krypa genom ramen för att ta sig ut ur tältet.
 
Ursäkta för att jag gräver i en gammal tråd. Om någon liksom jag skulle söka på "cykeltält" och få upp denna tråd så kanske det ändå tillför något att det finns någonting som heter Bikamper som förmodligen har ett existensberättigande.

http://www.topeak.com/products/Bike-Tent/Bikamper

Jag snubblade över en artikel på gizmag om den när jag gjorde efterforskningar för att eventuellt bygga något liknande själv. Jag har ingen erfarenhet av den men nog ser den fiffig ut. Frågan är hur det går med sidovindar? I min väldigt eventuella konstruktion så kommer jag nog förankra bakdäcket i marken.
 
Vi sydde ett cykeltält som spänner upp fotändan mot tandemen. En bagagerem genom ramen och runt ett träd eller stolpe så står cykeln. Öppningslinorna högt och lågt fästa efter funktion. Rymligt, relativt lätt men framför allt med torkmöjligheter under tak. Inte speciellt svårt eller dyrt. Roligt DIY.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Jackiie Hilleberg Allak som cykeltält? Långcykling 7

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.