Camping norr om Helsingborg

Hur blev övernattningen?

Mycket lyckad. Vi cyklade från Båstad via småvägar mot och längt med Västersjön och campade sedan vid Rössjön, platsmarkör 14. Ett riktigt vackert ställe, lätt att nå med cykel, precis vid vattnet, med plats för ett ganska långt tält (Nallo 2 GT), eldplats samt god tillgång på ved (en Laplander såg och en liten yxa användes flitigt).

Kikade på ett antal platser på vägen, men många ligger 3-5 meter över vattnet med branta sluttningar, och/eller är väldigt fuktiga med mycket knott. Just nr 14 var ett välkommet undantag. Bra fiske också, tre gäddor och en förvirrad abborre blev det. På vägen hem fortsatte vi runt Rössjön och följde småvägarna till Ängelholm och tåget hem. Rekommenderas varmt!
 
Brukar besöka Västersjön ett par gånger om året men hyr alltid båt.. Ursäkta om det tolkades som ett påhopp, inte tänkt så.

Inget problem. Det är riktigt bra fiske även utan båt, det tog oss 45 minuter att dra upp allt. Behöll två av gäddorna, rensade, fjällade och styckade på plats och tillagade några timmar senare vid campingen. Galet gott med billigt boxvin och några färska potatisar med dill.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.